1 romiešu salātu galviņa
2 apelsīni
2 avokado
8 kokteiļa tomātiņi
100 ml šļēlītēs sagrieztu puravu
50 ml sasmalcināta pētersīļa
Mērcei
1 ēd.kar. Dižonas sinepju
2 ēd.kar. Dansukker glikozes sīrupa
1 ēd.kar. Dansukker niedru sīrupa
4 ēd.kar. rapšu eļļas
½ t.kar. maltu melno piparu
1 ml sāls
Salātus noskalo un atstāj apžūt. Lapas saplēš mazākos gabalos un saliek bļodā. Pārējās sastāvdaļas izkārto pāri salātu lapām. Mērces sastāvdaļas samaisa un pārlej salātiem tieši pirms pasniegšanas. Īpaši labi garšo kopā ar Ziemassvētku cepeti.
Šo recepti sastādīja