Sastāvdaļas
4-6 apelsīni bez sēklām
100 g Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
50 ml ūdens
1 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
1/2 tējk. malta kanēļa
50 g valriekstu
Piedevas
viegli saputots krējums vai vaniļas saldējums
Instrukcijas
Kārtīgi nomazgā apelsīnu. Nogriež oranžo mizu un sagriež to strēmelēs. Pēc tam noņem balto kārtiņu un sagriež pārējo apelsīnu. Nogriež no apelsīniem balto plēvīti. Sagriež apelsīnu ripiņās vai nogriež balto plēvīti no šķēlītēm. Uzliek uz šķīvjiem vai lielākām paplātēm. Rupji sakapā valriekstus un pārkaisa ar tiem apelsīnus. Katliņā samaisa sīrupu ar ūdeni, vaniļas cukuru un kanēli un uzvāra. Uzlej uz apelsīniem.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.