Apelsīnu cantuccini

Apm. 50 gab.

Atzīme (1 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

400 g kviešu miltu
200 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
1 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vanilu
2 ēd. kar. liķiera "Cointreau" vai "Grand Marnier"
sarīvēta miziņa no viena apelsīna
2 ēd. kar. sviesta vai margarīna
2 olas
200 g nolobītu mandeļu

Instrukcijas

Ieliek traukā mīklai paredzētās sausās sastāvdaļas. Pievieno liķieri, apelsīna mizu, taukvielas un olas un samaisa visu viendabīgā masā. Pievieno mandeles. Ieliek mīklu plastmasas maisiņā un ievieto ledusskapī uz vismaz 30 minūtēm.

Uz dēlīša, kas apkaisīts ar miltiem, sadala mīklu divās daļās un veido iegarenus rullīšus (aptuveni 3 centimetru diametrā). Uzliek rullīšus uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Cep cepeškrāsns vidū 175°C aptuveni 12 minūtes. Sagriež pusotru centimetru platos gabaliņos. Uzliek gabaliņus uz plāts un pārklāj ar cepamo papīru. Turpina cept cepeškrāsnī vēl 10 minūtes.

Ļauj atdzist uz restītēm. Uzglabā sausā vietā.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Upeņu plātsmaize ar vaniļu

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Burvīgās avenes

Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.