Apelsīnu cantuccini - Receptes

Apelsīnu cantuccini

Apm. 50 gab.
Apelsīnu cantuccini
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

400 g kviešu miltu
200 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
1 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vanilu
2 ēd. kar. liķiera "Cointreau" vai "Grand Marnier"
sarīvēta miziņa no viena apelsīna
2 ēd. kar. sviesta vai margarīna
2 olas
200 g nolobītu mandeļu

Ieliek traukā mīklai paredzētās sausās sastāvdaļas. Pievieno liķieri, apelsīna mizu, taukvielas un olas un samaisa visu viendabīgā masā. Pievieno mandeles. Ieliek mīklu plastmasas maisiņā un ievieto ledusskapī uz vismaz 30 minūtēm.

Uz dēlīša, kas apkaisīts ar miltiem, sadala mīklu divās daļās un veido iegarenus rullīšus (aptuveni 3 centimetru diametrā). Uzliek rullīšus uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Cep cepeškrāsns vidū 175°C aptuveni 12 minūtes. Sagriež pusotru centimetru platos gabaliņos. Uzliek gabaliņus uz plāts un pārklāj ar cepamo papīru. Turpina cept cepeškrāsnī vēl 10 minūtes.

Ļauj atdzist uz restītēm. Uzglabā sausā vietā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

;