Amerikāņu skaistuma kūka

12-14 gab. 2 stundas + 6 stundas
Amerikāņu skaistuma kūka
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • 225 g sviesta
  • 300 g sasmalcinātas tumšās šokolādes (70 % kakao)
  • 6 olas
  • 90 g Dansukker cukurbiešu cukura
  • 90 g Dansukker Farīna cukura
  • 1 ēdamkar. Dansukker vaniļas cukura
  • 2 ēdamkar. tumšā ruma vai liķiera pēc izvēles

Pildījumam

  • 50 g sviesta
  • 275 g sasmalcinātas šokolādes (pēc izvēles)
  • 3 olu dzeltenumi
  • 3 ēdamkar. Dansukker tumšā Muscovado cukura
  • 3 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
  • 3 olu baltumi
  • 200 ml saldā krējuma

Glazūrai

  • 100 ml saldā krējuma
  • 75 g Dansukker zeltainā sīrupa
  • 3 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
  • 100 g šokolādes
  • Svaigas ogas garnējumam

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175°C un tās apakšējā daļā ievieto bļodu ar ūdeni. 20 cm Ø tortes formu ar noņemamām malām izklāj ar cepamo papīru tā, lai nosegtu arī formas malas un neļautu masai iztecēt.

Sviestu izkausē uz uguns un tajā iejauc sasmalcinātu šokolādi. Maisa, līdz šokolāde izkususi. Olas un cukurus saputo gaisīgā masā. Pievieno rumu, izmaisa un lej formā. Cep 50 – 60 minūtes, līdz kūka gatava. Atstāj atdzist.

Pildījuma pagatavošana
Izkausē sviestu un pievieno sasmalcinātu šokolādi. Maisa, līdz šokolāde izkususi.

Olu dzeltenumus, Muscovado un vaniļas cukurus sakuļ. Pievieno sviesta un šokolādes maisījumu, izmaisa.

Olu baltumus saputo stingrās putās un uzmanīgi iecilā olu dzeltenumu masā.

Saputo saldo krējumu un uzmanīgi iecilā olu masā. Vienmērīgi izmaisa.

Atdzesēto kūkas pamatni pārklāj ar pārtikas plēvi. Ievieto saldētavā uz 6 stundām.

Glazūras pagatavošana
Uzsilda saldo krējumu un Zeltaino sīrupu. Noņem no uguns, pievieno vaniļas cukuru un šokolādi. Maisa līdz masa viendabīga un gluda. Atdzesē.

Kūku izņem no saldētavas un pārliek uz šķīvja. Glazūru lej kūkas vidū un izlīdzina, ļaujot tai tecēt gar kūkas malām.

Liek saldētavā. No saldētavas kūku izņem īsi pirms pasniegšanas un dekorē ar svaigām ogām.

Šo recepti sastādīja

Dansukker