Ābolu želeja ar kalvadosu

6 porcijas

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

750 g nomizotu ābolu bez serdēm
450 ml ūdens
1 citrona miziņa un sula
200 ml Dansukker baltā smalkā cukura
1 olas baltums
2–3 ēd. kar. kalvadosa

Rotājumam
šokolādes gabaliņi

Instrukcijas

Sagriež ābolus daivās un izvāra tos mīkstus katliņā ar 200 ml ūdens, zem vāka. Ļauj mazliet atdzist. Sasmalcina ar mikseri vai izberž caur sietu. Pievieno citrona sulu un miziņu.

No atlikušā ūdens un cukura pagatavo biezu uzlējumu. Ļauj tam atdzist.

Pievieno garšvielu uzlējumu biezenim, ielej to formā, un liek formu uz apmēram 3 stundām saldētavā. Masai jābūt pa pusei sastingušai.

Sakuļ olas baltumu stingrās putās. Lēni maisot, pievieno olas baltumu pussastingušajai masai. Pārsedz formu, ieliek to vēlreiz saldētavā un atstāj uz 2 stundām.

Sastingušajai masai pievieno kalvadosu. Pārsedz formu, ieliek atpakaļ saldētavā, kur to tur vismaz 5 stundas.

Izņem formu no saldētavas un 10 minūtes pirms pasniegšanas ieliek ledusskapī. Sadala želeju pa porciju trauciņiem un rotā ar šokolādes gabaliņiem.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.