Sastāvdaļas
450 ml ūdens
1 citrona miziņa un sula
200 ml Dansukker baltā smalkā cukura
1 olas baltums
2–3 ēd. kar. kalvadosa
Rotājumam
šokolādes gabaliņi
Instrukcijas
Sagriež ābolus daivās un izvāra tos mīkstus katliņā ar 200 ml ūdens, zem vāka. Ļauj mazliet atdzist. Sasmalcina ar mikseri vai izberž caur sietu. Pievieno citrona sulu un miziņu.
No atlikušā ūdens un cukura pagatavo biezu uzlējumu. Ļauj tam atdzist.
Pievieno garšvielu uzlējumu biezenim, ielej to formā, un liek formu uz apmēram 3 stundām saldētavā. Masai jābūt pa pusei sastingušai.
Sakuļ olas baltumu stingrās putās. Lēni maisot, pievieno olas baltumu pussastingušajai masai. Pārsedz formu, ieliek to vēlreiz saldētavā un atstāj uz 2 stundām.
Sastingušajai masai pievieno kalvadosu. Pārsedz formu, ieliek atpakaļ saldētavā, kur to tur vismaz 5 stundas.
Izņem formu no saldētavas un 10 minūtes pirms pasniegšanas ieliek ledusskapī. Sadala želeju pa porciju trauciņiem un rotā ar šokolādes gabaliņiem.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.