Sastāvdaļas
450 ml ūdens
1 citrona miziņa un sula
200 ml Dansukker baltā smalkā cukura
1 olas baltums
2–3 ēd. kar. kalvadosa
Rotājumam
šokolādes gabaliņi
Instrukcijas
Sagriež ābolus daivās un izvāra tos mīkstus katliņā ar 200 ml ūdens, zem vāka. Ļauj mazliet atdzist. Sasmalcina ar mikseri vai izberž caur sietu. Pievieno citrona sulu un miziņu.
No atlikušā ūdens un cukura pagatavo biezu uzlējumu. Ļauj tam atdzist.
Pievieno garšvielu uzlējumu biezenim, ielej to formā, un liek formu uz apmēram 3 stundām saldētavā. Masai jābūt pa pusei sastingušai.
Sakuļ olas baltumu stingrās putās. Lēni maisot, pievieno olas baltumu pussastingušajai masai. Pārsedz formu, ieliek to vēlreiz saldētavā un atstāj uz 2 stundām.
Sastingušajai masai pievieno kalvadosu. Pārsedz formu, ieliek atpakaļ saldētavā, kur to tur vismaz 5 stundas.
Izņem formu no saldētavas un 10 minūtes pirms pasniegšanas ieliek ledusskapī. Sadala želeju pa porciju trauciņiem un rotā ar šokolādes gabaliņiem.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu burvība
Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.