Sastāvdaļas
Mīklai
25 g rauga
250 ml piena
210 g Dansukker Dzidrā sīrupa
1 tējkar. kanēļa
2 tējkar. kardamona
0,5 tējkar. sāls
540-600 g kviešu miltu
Ābolu pildījumam
3 āboli
2 ēdamkar. Dansukker Nerafinētā cukurniedru cukura
1 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura
0,5 tējkar. kanēļa
Cepšanai
0,5 l eļļas
Instrukcijas
Sagatavo mīklu. Raugu sadrupina bļodiņā un pārlej ar siltu pienu. Maisot izšķīdina. Pievieno sīrupu, kanēli, kardamonu un sāli. Pakāpeniski iemaisa miltus. Mīklu mīca apmēram 10 minūtes, tad pārklāj ar tīru dvieli un novieto siltumā uz divām stundām.
Kamēr mīkla rūgst, sagatavo ābolus. Tos nomizo, izņem serdes un sagriež gabaliņos. Pievieno vaniļas cukuru, kanēli un brūno cukuru un kārtīgi izmaisa.
Uz iemiltotas virsmas mīklu izrullē “desiņā” un sagriež 50 gabaliņos. Katru gabaliņu ar delnu saplacina un viducī ievieto ābolu pildījumu. Mīklas maliņas paceļ uz augšu, aizloka ciet un visu sarullē “bumbiņā”.
Cepamo eļļu katlā ar biezu dibenu uzkarsē līdz 170-180 °C. Ieteicams izmantot termometru. Vienlaicīgi cep 3-4 virtuļu bumbiņas 3 minūtes. Bumbiņas ik pa laikam jāpagriež, lai tās izceptos vienmērīgi.
Uz šķīvīša izber kanēļcukuru. Ar putu karoti virtuļus izņem no katla, apvārta kanēļcukurā un atstāj nožūt.
Pasniedz ar saldējumu.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.