Ābolu virtuļi

50 gab.

1 stunda + 2 stundas mīklas rūgšanai

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

Mīklai
25 g rauga
250 ml piena
210 g Dansukker Dzidrā sīrupa
1 tējkar. kanēļa
2 tējkar. kardamona
0,5 tējkar. sāls
540-600 g kviešu miltu

Ābolu pildījumam
3 āboli
2 ēdamkar. Dansukker Nerafinētā cukurniedru cukura
1 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura
0,5 tējkar. kanēļa

Cepšanai
0,5 l eļļas

Instrukcijas

Sagatavo mīklu. Raugu sadrupina bļodiņā un pārlej ar siltu pienu. Maisot izšķīdina. Pievieno sīrupu, kanēli, kardamonu un sāli. Pakāpeniski iemaisa miltus. Mīklu mīca apmēram 10 minūtes, tad pārklāj ar tīru dvieli un novieto siltumā uz divām stundām.

Kamēr mīkla rūgst, sagatavo ābolus. Tos nomizo, izņem serdes un sagriež gabaliņos. Pievieno vaniļas cukuru, kanēli un brūno cukuru un kārtīgi izmaisa.

Uz iemiltotas virsmas mīklu izrullē “desiņā” un sagriež 50 gabaliņos. Katru gabaliņu ar delnu saplacina un viducī ievieto ābolu pildījumu. Mīklas maliņas paceļ uz augšu, aizloka ciet un visu sarullē “bumbiņā”.

Cepamo eļļu katlā ar biezu dibenu uzkarsē līdz 170-180 °C. Ieteicams izmantot termometru. Vienlaicīgi cep 3-4 virtuļu bumbiņas 3 minūtes. Bumbiņas ik pa laikam jāpagriež, lai tās izceptos vienmērīgi.

Uz šķīvīša izber kanēļcukuru. Ar putu karoti virtuļus izņem no katla, apvārta kanēļcukurā un atstāj nožūt.

Pasniedz ar saldējumu.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Lieldienu šokolādes krēms Rocky Road

Lieldienu saldumi

Šeit atradīsi gan konditorejas izstrādājumus, konfektes un desertus priecīgai Lieldienu svinēšanai.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.

Chococoffee

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Pankūkas ar ābolu mērci un citronu krēmu

Pankūkas

Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.

Apelsīnu marmelāde

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Šokolādes kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.