Ābolu virtuļi - Receptes

Ābolu virtuļi

50 gab. 1 stunda + 2 stundas mīklas rūgšanai
Ābolu virtuļi
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

    Mīklai

    • 25 g rauga
    • 250 ml piena
    • 210 g Dansukker Dzidrā sīrupa
    • 1 tējkar. kanēļa
    • 2 tējkar. kardamona
    • 0,5 tējkar. sāls
    • 540-600 g kviešu miltu

    Ābolu pildījumam

    • 3 āboli
    • 2 ēdamkar. Dansukker Nerafinētā cukurniedru cukura
    • 1 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura
    • 0,5 tējkar. kanēļa

    Cepšanai

    • 0,5 l eļļas

    Sagatavo mīklu. Raugu sadrupina bļodiņā un pārlej ar siltu pienu. Maisot izšķīdina. Pievieno sīrupu, kanēli, kardamonu un sāli. Pakāpeniski iemaisa miltus. Mīklu mīca apmēram 10 minūtes, tad pārklāj ar tīru dvieli un novieto siltumā uz divām stundām.

    Kamēr mīkla rūgst, sagatavo ābolus. Tos nomizo, izņem serdes un sagriež gabaliņos. Pievieno vaniļas cukuru, kanēli un brūno cukuru un kārtīgi izmaisa.

    Uz iemiltotas virsmas mīklu izrullē “desiņā” un sagriež 50 gabaliņos. Katru gabaliņu ar delnu saplacina un viducī ievieto ābolu pildījumu. Mīklas maliņas paceļ uz augšu, aizloka ciet un visu sarullē “bumbiņā”.

    Cepamo eļļu katlā ar biezu dibenu uzkarsē līdz 170-180 °C. Ieteicams izmantot termometru. Vienlaicīgi cep 3-4 virtuļu bumbiņas 3 minūtes. Bumbiņas ik pa laikam jāpagriež, lai tās izceptos vienmērīgi.

    Uz šķīvīša izber kanēļcukuru. Ar putu karoti virtuļus izņem no katla, apvārta kanēļcukurā un atstāj nožūt.

    Pasniedz ar saldējumu.

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker

    ;