Ābolu un plūmju ievārījums

1 litrs ievārījuma 40 minūtes
Ābolu un plūmju ievārījums
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • 400 g plūmju
  • 400 g ābolu
  • 150 ml ūdens
  • 1/2 citrona sulas
  • 400 g Dansukker Ievārījuma cukura

Plūmes noblanšē, novelk miziņas un izņem kauliņus. Sagriež mazākos gabalos. Ābolus nomizo, izgriež serdes un arī sasmalcina.
Plūmes, ābolus, ūdeni un citrona sulu liek katlā un vāra 5-10 minūtes. Pievieno ievārījuma cukuru un vāra vēl 2 minūtes. Nosmeļ putas. Lej tīrās izkarsētās burkās, cieši aizvāko un novieto uzglabāšanai vēsumā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker