Ābolu un mandeļu kūka - Receptes

Ābolu un mandeļu kūka

Apm. 6 porc.
Ābolu un mandeļu kūka
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

150 g sviesta vai margarīna
120 g Dansukker niedru cukura “Demerara”
20 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
3 olu dzeltenumi
3 olu baltumi
150 g kviešu miltu
3 āboli
100 g izlobītu mandeļu

Sakuļ sviestu vai margarīnu, niedru cukuru un vaniļas cukuru, līdz masa kļūst gaisīga. Pakāpeniski iemaisa olu dzeltenumus un pēc tam miltus. Olu baltumus saputo, līdz tie ir stingri, un iecilā kūkas mīklā. Ābolus nomizo, izņem serdes un sagriež 2 cm lielos gabaliņos, un kopā ar mandelēm iemaisa mīklā. Mīklu lej ietaukotā tortes veidnē (aptuveni 24 cm diametrā). Cep cepeškrāsns apakšējā daļā 175°C apmēram 45 minūtes.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

;