Ābolu rausis ar auzu pārslu griljāžu

Ja vēlies vairāk ābolu un mazāk miltu, tad šī recepte ir tieši tev! Turklāt miltu te pavisam nav - tikai auzu pārslas. Tas ir bagātīgs ābolu rausis, sulīgs un piesātināts.

8–10 gabaliem

Atzīme (2 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

90 g auzu miltu
70 g Dansukker Jelgavas cukura
85 g piena
40 g izkausēta sviesta
800 g ābolu
2 olas
¾ tējkarotes cepamā pulvera
1 tējkarote kanēļa

Auzu pārslu griljāžai
60 g auzu pārslu
1 ēdamkarote kanēļa
3 ēdamkarotes Dansukker Jelgavas cukura
30 g izkausēta sviesta

Instrukcijas

Bļodā samaisa visas sausās sastāvdaļas. Citā bļodā saputo olas ar cukuru, līdz masa dubultojusies. Saputotajām olām pievieno izkausētu sviestu, pienu un sausās sastāvdaļas. Ābolus nomizo un sagriež pēc iespējas plānākās šķēlītēs. Kad visi āboli sagriezti, tiem pārlej pāri mīklu, samaisa un pārliecinās, ka visas šķēlītes ir apklātas ar mīklu. Bļodā ber auzu pārslas, samaisa ar cukuru un sviestu.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 °C temperatūrai. Ābolu masu izkārto maizes formā, kas izklāta ar cepamo papīru, bagātīgi pārber ar auzu pārslām un cep krāsnī 50 minūtes līdz 1 stundai, līdz ābolmaize kļuvusi zeltaina.

 

Receptes autore: Ilze Prūse

Stils: Dagnija Vaivode

Foto: Māris Kiseļovs

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.