Ābolu rausis ar auzu pārslu griljāžu

Ja vēlies vairāk ābolu un mazāk miltu, tad šī recepte ir tieši tev! Turklāt miltu te pavisam nav - tikai auzu pārslas. Tas ir bagātīgs ābolu rausis, sulīgs un piesātināts.

8–10 gabaliem

Atzīme (2 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

90 g auzu miltu
70 g Dansukker Jelgavas cukura
85 g piena
40 g izkausēta sviesta
800 g ābolu
2 olas
¾ tējkarotes cepamā pulvera
1 tējkarote kanēļa

Auzu pārslu griljāžai
60 g auzu pārslu
1 ēdamkarote kanēļa
3 ēdamkarotes Dansukker Jelgavas cukura
30 g izkausēta sviesta

Instrukcijas

Bļodā samaisa visas sausās sastāvdaļas. Citā bļodā saputo olas ar cukuru, līdz masa dubultojusies. Saputotajām olām pievieno izkausētu sviestu, pienu un sausās sastāvdaļas. Ābolus nomizo un sagriež pēc iespējas plānākās šķēlītēs. Kad visi āboli sagriezti, tiem pārlej pāri mīklu, samaisa un pārliecinās, ka visas šķēlītes ir apklātas ar mīklu. Bļodā ber auzu pārslas, samaisa ar cukuru un sviestu.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 °C temperatūrai. Ābolu masu izkārto maizes formā, kas izklāta ar cepamo papīru, bagātīgi pārber ar auzu pārslām un cep krāsnī 50 minūtes līdz 1 stundai, līdz ābolmaize kļuvusi zeltaina.

 

Receptes autore: Ilze Prūse

Stils: Dagnija Vaivode

Foto: Māris Kiseļovs

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Piparkūku rulete ar karameļu pildījumu un brūkleņu glazūru

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā. Tomēr iespējams, ka pārmaiņas pēc jūs vēlētos pamēģināt kaut ko pilnīgi jaunu un atšķirīgu. Varbūt tieši šogad jūs atklāsiet kādu jaunu, sev tīkamu gardumu.

Ziemassvētku cepumi

Ziemassvētkos galdā likt varam ne tikai piparkūkas! Klasiskie cepumi ar Ziemassvētku pieskaņu lieliski iederēsies, baudot kafijas pauzi Ziemassvētkos.

Dzēriens “Ziemas pasaka”, Karstvīna sours

Ziemassvētku dzērieni

Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.

Braunija maisījums burciņā

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku sirsniņas

Ziemassvētku sirsniņas

Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.