Sastāvdaļas
90 g auzu miltu
70 g Dansukker Jelgavas cukura
85 g piena
40 g izkausēta sviesta
800 g ābolu
2 olas
¾ tējkarotes cepamā pulvera
1 tējkarote kanēļa
Auzu pārslu griljāžai
60 g auzu pārslu
1 ēdamkarote kanēļa
3 ēdamkarotes Dansukker Jelgavas cukura
30 g izkausēta sviesta
Instrukcijas
Bļodā samaisa visas sausās sastāvdaļas. Citā bļodā saputo olas ar cukuru, līdz masa dubultojusies. Saputotajām olām pievieno izkausētu sviestu, pienu un sausās sastāvdaļas. Ābolus nomizo un sagriež pēc iespējas plānākās šķēlītēs. Kad visi āboli sagriezti, tiem pārlej pāri mīklu, samaisa un pārliecinās, ka visas šķēlītes ir apklātas ar mīklu. Bļodā ber auzu pārslas, samaisa ar cukuru un sviestu.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 °C temperatūrai. Ābolu masu izkārto maizes formā, kas izklāta ar cepamo papīru, bagātīgi pārber ar auzu pārslām un cep krāsnī 50 minūtes līdz 1 stundai, līdz ābolmaize kļuvusi zeltaina.
Receptes autore: Ilze Prūse
Stils: Dagnija Vaivode
Foto: Māris Kiseļovs
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.