Ābolu rausis ar auzu pārslu griljāžu

Ja vēlies vairāk ābolu un mazāk miltu, tad šī recepte ir tieši tev! Turklāt miltu te pavisam nav - tikai auzu pārslas. Tas ir bagātīgs ābolu rausis, sulīgs un piesātināts.

8–10 gabaliem

Atzīme (2 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

90 g auzu miltu
70 g Dansukker Jelgavas cukura
85 g piena
40 g izkausēta sviesta
800 g ābolu
2 olas
¾ tējkarotes cepamā pulvera
1 tējkarote kanēļa

Auzu pārslu griljāžai
60 g auzu pārslu
1 ēdamkarote kanēļa
3 ēdamkarotes Dansukker Jelgavas cukura
30 g izkausēta sviesta

Instrukcijas

Bļodā samaisa visas sausās sastāvdaļas. Citā bļodā saputo olas ar cukuru, līdz masa dubultojusies. Saputotajām olām pievieno izkausētu sviestu, pienu un sausās sastāvdaļas. Ābolus nomizo un sagriež pēc iespējas plānākās šķēlītēs. Kad visi āboli sagriezti, tiem pārlej pāri mīklu, samaisa un pārliecinās, ka visas šķēlītes ir apklātas ar mīklu. Bļodā ber auzu pārslas, samaisa ar cukuru un sviestu.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 °C temperatūrai. Ābolu masu izkārto maizes formā, kas izklāta ar cepamo papīru, bagātīgi pārber ar auzu pārslām un cep krāsnī 50 minūtes līdz 1 stundai, līdz ābolmaize kļuvusi zeltaina.

 

Receptes autore: Ilze Prūse

Stils: Dagnija Vaivode

Foto: Māris Kiseļovs

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu limonāde

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Zemeņu kūka

Brīnišķīgais zemeņu laiks

Vasara — brīnišķīgais zemeņu laiks! Pienācis laiks izmantot visas zemeņu sniegtās iespējas. Zemenes vari ēst arī tāpat, bet vari arī ļauties iedvesmai no mūsu receptēm, kurās zemenes ir sastāvdaļa. Ja nepagūsi izbaudīt brīnišķīgo zemeņu laiku, tās var ērti sasaldēt ziemai.

 Vasaras deserti

Vasaras deserti

Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Rabarberu marmelāde ar punšu

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Plūškoka saldējums

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.