Ābolu dzēriens

Apm. 2 litri
Ābolu dzēriens
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

2 kg skābu ābolu
4 citroni
1 l ūdens
3 tējkarote citronskābes
600 g Dansukker baltā smalkā cukura uz litru izkāsta šķidruma

Ābolus nomazgā un sakapā mazos gabaliņos. Liek katlā, pielej ūdeni, uzliek vāku un vāra uz lēnas uguns apm. 20 minūtes. Ļauj šķidrumam iztecēt caur audekla filtru 30 minūtes. No citroniem izspiež sulu un pielej to klāt ābolu šķidrumam. Katliņu izmazgā. Nomēra šķidruma tilpumu un ielej šķidrumu katliņā. Uzvāra, tad iemaisa iekšā cukuru. Pieliek citronskābi, visu uzvāra. Noņem putas. Lej karstās, tīrās pudelēs, aizvāko un uzglabā ledusskapī.

Šo recepti sastādīja

Dansukker