Ābolkūka bez glutēna

6–8 personām

Atzīme (16 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Formiņai
Sviests vai margarīns
1 ēd. kar. Dansukker Brūnā niedru cukura
2 ēd. kar. kokosriekstu skaidiņu

Mīklai
300 g kartupeļu cietes
300 g Dansukker pūdercukura
2 tējk. cepamā pulvera
1 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
200 g kokosriekstu skaidiņu
150 g sviesta vai margarīna istabas temperatūrā
2 olas
100 g vaniļas jogurta

Pildījumam
2 āboli

Instrukcijas

Ar taukvielām iesmērē apaļu formu, kas ir aptuveni 23 cm diametrā, ar noņemamām malām. Iekaisa formiņā niedru cukuru un kokosriekstu skaidiņas. Traukā sajauc mīklai paredzētās sausās sastāvdaļas. Iemaisa taukvielas, līdz masa kļūst drupataina. Pievieno olas un jogurtu un maisa, kamēr izveidojas mīkla. Ielej masu formā. Ābolus nomizo un izgriež serdes, pēc tam sagriež tos šķēlītēs un iespiež mīklā. Cep cepeškrāsns vidū 175 °C aptuveni 45 minūtes. Ļauj, lai kūka formiņā pāris minūtes atdziest. Pasniedz kūku, ieteicams, siltu ar vaniļas mērci, vaniļas saldējumu vai vaniļas biezpienu.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Mandeļu kūka ar rabarberiem

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Saldējums uz kociņa

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Vasaras kūka

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem

Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Plūškoka kolins un Rabarberu sours

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.