Zeltainais cukura sīrups
Cukura sīrupi
Sīrupu (cukura sīrupu) iegūst, sajaucot dažādus blakusproduktus, kas rodas baltā cukura ražošanas procesā no biešu vai niedru cukura. Sīrups ir viskozs šķīdums, kurš sastāv no cukura (saharozes), dekstrozes (glikozes) un augļu cukura (fruktozes). Dažādo cukura veidu kombinācija aizkavē kristalizēšanos, tam ir augsts cukura saturs, aptuveni 80%, kas garantē ilgu uzglabāšanas laiku.
Tiek gatavoti dažādas kvalitātes sīrupi, blakusproduktus sajaucot dažādos veidos, tādejādi variējot ar krāsu un smaržu. Krāsa un smarža galvenokārt rodas no mazāka minerālsāļu un citu vielu daudzuma, kas parasti dabīgā veidā atrodas jēlproduktos, tomēr sāli ir nepieciešams pievienot atsevišķi, lai saglabatu pareizo garšas profilu. Katra produkta kvalitāte ir īpaši pielāgota izmantošanas mērķim. Sīrups kā produkts ir izmantojams konditorejā, tāpat arī konfekšu ražošanā, saldējumos un desertos.
Sīrupi ir piemēroti produktu pagatavošanai, lietojot tos parastā cukura vietā gan pie desertiem, gan gaļas ēdieniem un mērcēm, gan dzērieniem. Īpaši noderīgi sīrupi ir konditorejas izstrādājumu gatavošanā, jo tie uzlabo mīklas briešanu, padara mīklu mīkstāku un ir izcili mitruma aizturētāji. Tie neļauj maizei un citiem mīklas izstrādājumiem tik ātri izžūt, līdz ar to tie ilgāk turas svaigi, mīksti un elastīgi.
Sīrupi ir ērti lietošanā, gatavojot ēdienus, kur receptē paredzēts kausēt, grauzdēt vai šķīdināt cukuru. Šajās receptēs vienkārši aizvietojiet parasto cukuru ar dzidro sīrupu (kausēšanas un šķīdināšanas vietā) vai kādu no tumšajiem sīrupiem (grauzdēšanas vietā).
Zeltainais cukura sīrups
Zeltainais cukura sīrups ir piemērots gandrīz jebkuriem ēdieniem - desertiem, konditorejas izstrādājumiem, gaļas ēdieniem, mērcēm un marinādēm. Tam ir zeltaina krāsa un viegla karameļu garša.
Mērvienību attiecības
100 g = 70 ml
100 ml = 140 g
100 g produkta uzturvērtība
Enerģētiskā vērtība | 1326 kJ/312 kcal |
Tauki | 0 g |
- no tiem piesātinātās taukskābes | 0 g |
Ogļhidrāti | 78 g |
- no tiem cukuri | 78 g |
Olbaltumvielas | 0 g |
Sāls | 1,0 g |

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē
Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Siera kūka dažādos veidos
Kāpēc gan svinībās tortes vietā galdā nelikt krēmīgu un maigu siera kūku? Siera kūka var būt dažādās variācijās, formās un garšās.

Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot?