Zeltainais cukura sīrups
Cukura sīrupi
Sīrupu (cukura sīrupu) iegūst, sajaucot dažādus blakusproduktus, kas rodas baltā cukura ražošanas procesā no biešu vai niedru cukura. Sīrups ir viskozs šķīdums, kurš sastāv no cukura (saharozes), dekstrozes (glikozes) un augļu cukura (fruktozes). Dažādo cukura veidu kombinācija aizkavē kristalizēšanos, tam ir augsts cukura saturs, aptuveni 80%, kas garantē ilgu uzglabāšanas laiku.
Tiek gatavoti dažādas kvalitātes sīrupi, blakusproduktus sajaucot dažādos veidos, tādejādi variējot ar krāsu un smaržu. Krāsa un smarža galvenokārt rodas no mazāka minerālsāļu un citu vielu daudzuma, kas parasti dabīgā veidā atrodas jēlproduktos, tomēr sāli ir nepieciešams pievienot atsevišķi, lai saglabatu pareizo garšas profilu. Katra produkta kvalitāte ir īpaši pielāgota izmantošanas mērķim. Sīrups kā produkts ir izmantojams konditorejā, tāpat arī konfekšu ražošanā, saldējumos un desertos.
Sīrupi ir piemēroti produktu pagatavošanai, lietojot tos parastā cukura vietā gan pie desertiem, gan gaļas ēdieniem un mērcēm, gan dzērieniem. Īpaši noderīgi sīrupi ir konditorejas izstrādājumu gatavošanā, jo tie uzlabo mīklas briešanu, padara mīklu mīkstāku un ir izcili mitruma aizturētāji. Tie neļauj maizei un citiem mīklas izstrādājumiem tik ātri izžūt, līdz ar to tie ilgāk turas svaigi, mīksti un elastīgi.
Sīrupi ir ērti lietošanā, gatavojot ēdienus, kur receptē paredzēts kausēt, grauzdēt vai šķīdināt cukuru. Šajās receptēs vienkārši aizvietojiet parasto cukuru ar dzidro sīrupu (kausēšanas un šķīdināšanas vietā) vai kādu no tumšajiem sīrupiem (grauzdēšanas vietā).
Zeltainais cukura sīrups
Zeltainais cukura sīrups ir piemērots gandrīz jebkuriem ēdieniem - desertiem, konditorejas izstrādājumiem, gaļas ēdieniem, mērcēm un marinādēm. Tam ir zeltaina krāsa un viegla karameļu garša.
Mērvienību attiecības
100 g = 70 ml
100 ml = 140 g
100 g produkta uzturvērtība
Enerģētiskā vērtība | 1326 kJ/312 kcal |
Tauki | 0 g |
- no tiem piesātinātās taukskābes | 0 g |
Ogļhidrāti | 78 g |
- no tiem cukuri | 78 g |
Olbaltumvielas | 0 g |
Sāls | 1,0 g |

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Ievārījumi un sīrupi
Savu ievārījumu un sīrupu pagatavošana ir vienkārša. Cukurs izceļ ogu un augļu garšu un ļauj uzglabāt ievārījumu droši un ilgi.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu.