Zeltainais cukura sīrups

Cukura sīrupi
Sīrupu (cukura sīrupu) iegūst, sajaucot dažādus blakusproduktus, kas rodas baltā cukura ražošanas procesā no biešu vai niedru cukura. Sīrups ir viskozs šķīdums, kurš sastāv no cukura (saharozes), dekstrozes (glikozes) un augļu cukura (fruktozes). Dažādo cukura veidu kombinācija aizkavē kristalizēšanos, tam ir augsts cukura saturs, aptuveni 80%, kas garantē ilgu uzglabāšanas laiku.

Tiek gatavoti dažādas kvalitātes sīrupi, blakusproduktus sajaucot dažādos veidos, tādejādi variējot ar krāsu un smaržu. Krāsa un smarža galvenokārt rodas no mazāka minerālsāļu un citu vielu daudzuma, kas parasti dabīgā veidā atrodas jēlproduktos, tomēr sāli ir nepieciešams pievienot atsevišķi, lai saglabatu pareizo garšas profilu. Katra produkta kvalitāte ir īpaši pielāgota izmantošanas mērķim. Sīrups kā produkts ir izmantojams konditorejā, tāpat arī konfekšu ražošanā, saldējumos un desertos.

Sīrupi ir piemēroti produktu pagatavošanai, lietojot tos parastā cukura vietā gan pie desertiem, gan gaļas ēdieniem un mērcēm, gan dzērieniem. Īpaši noderīgi sīrupi ir konditorejas izstrādājumu gatavošanā, jo tie uzlabo mīklas briešanu, padara mīklu mīkstāku un ir izcili mitruma aizturētāji. Tie neļauj maizei un citiem mīklas izstrādājumiem tik ātri izžūt, līdz ar to tie ilgāk turas svaigi, mīksti un elastīgi.

Sīrupi ir ērti lietošanā, gatavojot ēdienus, kur receptē paredzēts kausēt, grauzdēt vai šķīdināt cukuru. Šajās receptēs vienkārši aizvietojiet parasto cukuru ar dzidro sīrupu (kausēšanas un šķīdināšanas vietā) vai kādu no tumšajiem sīrupiem (grauzdēšanas vietā).

Zeltainais cukura sīrups
Zeltainais cukura sīrups ir piemērots gandrīz jebkuriem ēdieniem - desertiem, konditorejas izstrādājumiem, gaļas ēdieniem, mērcēm un marinādēm. Tam ir zeltaina krāsa un viegla karameļu garša.

Mērvienību attiecības
100 g = 70 ml
100 ml = 140 g

100 g produkta uzturvērtība

Enerģētiskā vērtība 1326 kJ/312 kcal
Tauki 0 g
- no tiem piesātinātās taukskābes 0 g
Ogļhidrāti 78 g
- no tiem cukuri 78 g
Olbaltumvielas 0 g
Sāls 1,0 g
Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Karstvīna sours

Ielūdz uz karstvīna svētkiem

Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.

Ziemassvētku zvaigzne

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.