Tumšais cukura sīrups

Tumšais cukura sīrups

Cukura sīrupi
Sīrupu (cukura sīrupu) iegūst kā blakusproduktu, rafinējot cukurbietes vai cukurniedres, lai iegūtu balto cukuru. Sīrups ir viskozs cukura šķīdums, kur daļa saharozes ir pārvērsta fruktozē un glikozē. Šī dažādo cukuru veidu kombinācija pasargā no kristalizēšanās un garantē ilgu uzglabāšanas termiņu.

Cukura sīrupi ir pagatavoti no cukurbiešu un cukurniedru cukura. Sīrupi satur dažādas pakāpes tonējumus un aromātus no cukurniedru jēlcukura, kas nosaka to krāsu un garšas īpašības.

Sīrupi ir piemēroti produktu pagatavošanai, lietojot tos parastā cukura vietā gan pie desertiem, gan gaļas ēdieniem un mērcēm, gan dzērieniem. Īpaši noderīgi sīrupi ir konditorejas izstrādājumu gatavošanā, jo tie uzlabo mīklas briešanu, padara mīklu mīkstāku un ir izcili mitruma aizturētāji. Tie neļauj maizei un citiem mīklas izstrādājumiem tik ātri izžūt, līdz ar to tie ilgāk turas svaigi, mīksti un elastīgi.

Sīrupi ir ērti lietošanā, gatavojot ēdienus, kur receptē paredzēts kausēt, grauzdēt vai šķīdināt cukuru. Šajās receptēs vienkārši aizvietojiet parasto cukuru ar dzidro sīrupu (kausēšanas un šķīdināšanas vietā) vai kādu no tumšajiem sīrupiem (grauzdēšanas vietā).

Tumšais cukura sīrups
Tumšais cukura sīrups ir ar izteiktu karameļu garšu un cukurniedru sīrupa aromātu. Šis sīrups ideāli piemērots maizes gatavošanai. Lieliski noder piparkūku mīklas pagatavošanai un kā garšviela pie desertiem, konditorejas izstrādājumiem, mērcēm, marinādēm un gaļas ēdieniem.

Mērvienību attiecības
100 g = 70 ml
100 ml = 140 g

100 g produkta uzturvērtība

Enerģētiskā vērtība 1330 kJ/310 kcal
Tauki 0 g
- no tiem piesātinātās taukskābes 0 g
Ogļhidrāti 77 g
- no tiem cukuri 76 g
Olbaltumvielas 0 g
Sāls 0,94 g