Ievārījuma cukurs "Slaidais"

Ja tev rūp slaidā līnija, tomēr vēlies našķoties ar mājās gatavotu, svaigi vārītu zaptīti, tad ievārījumu cukurs "Slaidais" ir domāts tieši tev! Šo cukuru ievārījuma ogām vai augļiem jāliek klāt četras reizes mazāk, nekā parasto balto cukuru. Vārot atbilstoši receptei,  ievārījumā būs tikai 20% pievienotā cukura, bet pārējais - tikai izvēlētās ogas un augļi. Ievarījums būs mazāk salds, tomēr pietiekami biezs un ļoti aromātisks, saglabājot vairāk tieši pašu ogu un augļu garšas.

Ievārījuma pamatrecepte:
Ogas vai augļus notīri, atdali kauslapiņas vai kauliņus. Lielākos sagriez gabaliņos. Nosver. Noskalo, ber katlā un uz lēnas uguns uzkarsē, lai izdalītos sula. Kad ievārījums sācis vārīties, noputo un pievieno cukuru "Slaidais" pēc svara, attiecībā 1:4 ar ogām. Vāra 5-10 minūtes, ne vairāk! Lej tīrās izkarsētās burciņās, aizvāko un lēnām atdzesē. Gatavais ievārījums būs jāuzglabā tumšā, vēsā vietā (ledusskapī) un jāizlieto 6 mēnešu laikā.

"Slaidā" cukura paciņā ir 250 g cukura, kas ir pietiekami, lai apgatavotu ievārījumu no 1 kilograma ogu.

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.