Ievārījuma cukurs "Slaidais"

Ievārījuma cukurs

Ja tev rūp slaidā līnija, tomēr vēlies našķoties ar mājās gatavotu, svaigi vārītu zaptīti, tad ievārījumu cukurs "Slaidais" ir domāts tieši tev! Šo cukuru ievārījuma ogām vai augļiem jāliek klāt četras reizes mazāk, nekā parasto balto cukuru. Vārot atbilstoši receptei,  ievārījumā būs tikai 20% pievienotā cukura, bet pārējais - tikai izvēlētās ogas un augļi. Ievarījums būs mazāk salds, tomēr pietiekami biezs un ļoti aromātisks, saglabājot vairāk tieši pašu ogu un augļu garšas.

Ievārījuma pamatrecepte:
Ogas vai augļus notīri, atdali kauslapiņas vai kauliņus. Lielākos sagriez gabaliņos. Nosver. Noskalo, ber katlā un uz lēnas uguns uzkarsē, lai izdalītos sula. Kad ievārījums sācis vārīties, noputo un pievieno cukuru "Slaidais" pēc svara, attiecībā 1:4 ar ogām. Vāra 5-10 minūtes, ne vairāk! Lej tīrās izkarsētās burciņās, aizvāko un lēnām atdzesē. Gatavais ievārījums būs jāuzglabā tumšā, vēsā vietā (ledusskapī) un jāizlieto 6 mēnešu laikā.

"Slaidā" cukura paciņā ir 250 g cukura, kas ir pietiekami, lai apgatavotu ievārījumu no 1 kilograma ogu.