Ievārījuma cukurs "Slaidais"

Ja tev rūp slaidā līnija, tomēr vēlies našķoties ar mājās gatavotu, svaigi vārītu zaptīti, tad ievārījumu cukurs "Slaidais" ir domāts tieši tev! Šo cukuru ievārījuma ogām vai augļiem jāliek klāt četras reizes mazāk, nekā parasto balto cukuru. Vārot atbilstoši receptei,  ievārījumā būs tikai 20% pievienotā cukura, bet pārējais - tikai izvēlētās ogas un augļi. Ievarījums būs mazāk salds, tomēr pietiekami biezs un ļoti aromātisks, saglabājot vairāk tieši pašu ogu un augļu garšas.

Ievārījuma pamatrecepte:
Ogas vai augļus notīri, atdali kauslapiņas vai kauliņus. Lielākos sagriez gabaliņos. Nosver. Noskalo, ber katlā un uz lēnas uguns uzkarsē, lai izdalītos sula. Kad ievārījums sācis vārīties, noputo un pievieno cukuru "Slaidais" pēc svara, attiecībā 1:4 ar ogām. Vāra 5-10 minūtes, ne vairāk! Lej tīrās izkarsētās burciņās, aizvāko un lēnām atdzesē. Gatavais ievārījums būs jāuzglabā tumšā, vēsā vietā (ledusskapī) un jāizlieto 6 mēnešu laikā.

"Slaidā" cukura paciņā ir 250 g cukura, kas ir pietiekami, lai apgatavotu ievārījumu no 1 kilograma ogu.

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Siera kūka dažādos veidos

Kāpēc gan svinībās tortes vietā galdā nelikt krēmīgu un maigu siera kūku? Siera kūka var būt dažādās variācijās, formās un garšās.

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot?