Farīna cukurs
Farīna cukurs ir baltā cukura un cukurniedru sīrupa sajaukums. To izmanto, piemēram, pie Īru kafijas vai Mojito kokteiļa, pārkaisot saldo biezpienu vai pārslas, gaļas glazēšanai, kūku dekorēšanai, cepumu pagatavošanai un daudzās citās receptēs garšas bagātināšanai. Farīna cukurs ir piemērots pievienot dažādu ēdienu gatavošanas procesā, bet viegli pikantais neparastais aromāts labi sader, piemēram, ar etniskiem ēdieniem. Tas piešķir ēdienam lielisku garšu un krāsu. Iepakojumā 500 g.
Farīna cukura mērvienības
100 ml = aptuveni 75 g
1 ēdamkarote = aptuveni 13 g
1 tējkarote = aptuveni 4 g
100 g produkta uzturvērtība
Enerģētiskā vērtība | 1655 kJ/389 kcal |
Tauki | 0 g |
- no tiem piesātinātās taukskābes | 0 g |
Ogļhidrāti | 97 g |
- no tiem cukuri | 96 g |
Olbaltumvielas | 0 g |
Sāls | 0,11 g |
Padomi
- Farīna cukuru ieteicams uzglabāt cieši noslēgtā traukā, ledusskapī, lai saglabātu mitrumu. Tas ir mitrs cukurs, kas nepareizas uzglabāšanas rezultātā var izžūt (Farīna cukurs ir baltā cukurbiešu cukura un cukurniedru sīrupa sajaukums). Ja mitrums no produkta iztvaiko, cukurs izžūst un sacietē. To var novērst, cukura pakā uz laiciņu ieliekot gabaliņu kartupeļa vai tīru, mitru virtuves dvieli. Ja cukurs ir kļuvis ļoti ciets, šī procedūra ir jāatkārto vairākas reizes.
- Cepot panētu zivi, pirms panēšanas rīvmaizei ieteicams pievienot mazliet Farīna cukura, kas produktam piešķirs svaigu, aizraujošu garšu.
- Cepot šokolādes kūku, ieteicams, aizvietot daļu baltā cukura ar daļu Farīna cukura, kas bagātinās šokolādes kūkas garšu.

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Brīnišķīgais zemeņu laiks
Vasara — brīnišķīgais zemeņu laiks! Pienācis laiks izmantot visas zemeņu sniegtās iespējas. Zemenes vari ēst arī tāpat, bet vari arī ļauties iedvesmai no mūsu receptēm, kurās zemenes ir sastāvdaļa. Ja nepagūsi izbaudīt brīnišķīgo zemeņu laiku, tās var ērti sasaldēt ziemai.

Vasaras deserti
Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.