Ziemassvētku virtuļi

8-10 gab.

Atzīme (4 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

150 g miltu
80 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
1 1/4 tējkar. cepamā pulvera
2 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
3/4 tējkar. sāls
100 ml piena
50 g sviesta
1 tējkar. citrona sulas
1 ola
50 g mīksta sviesta
+ rapšu eļļa veidnes ietaukošanai

Instrukcijas

Cepeškrāsni uzsilda līdz 200°C.
Virtuļu veidni bagātīgi ieziež ar eļļu.
Bļodā samaisa miltus, cukuru, cepamo pulveri, vaniļas cukuru un sāli. Mazākā bļodiņā iejauc pienu un citrona sulu. Izkausē sviestu. Sausajām sastāvdaļām pievieno pienu, viegli uzputotu olu un izkausēto sviestu un visu rūpīgi izmaisa.
Mīklas maisījumu salej formiņās, aizpildot tās līdz pusei. Ieteikums: Pildīt formiņas caur dekorēšanas tūtiņu būs daudz ērtāk.
Cep cepeškrāsns apakšējā daļā 6-8 minūtes.
Pirms izņemšanas no formiņām virtuļus dažas minūtes atdzesē.
Pēc virtuļu izņemšanas katru formiņu ieziež ar sviestu.


IETEIKUMI DEKORĒŠANAI

Kanēlis un cukurs
45 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
1-2 tējkar. malta kanēļa
50 g izkausēta sviesta
Sviestu ar kanēli sajauc. Virtuļus ieziež ar sviestu un, kamēr tie vēl silti, apviļā cukura un kanēļa maisījumā.

Pūdercukurs un piparmētru ledenes
120 g Dansukker pūdercukura
1-2 tējkar. ūdens
70 g sadrupinātu piparmētru ledeņu
Pūdercukuru izšķīdina ūdenī, līdz veidojas vijīga masa. Virtuļus iemērc glazūrā un pārkaisa ar drupinātām piparmētru konfektēm.

Piparkūku glazūra
120 g Dansukker pūdercukura
1-2 ēdamkar. ūdens
2 tējkarotes ingvera pulvera
Pūdercukuru izšķīdina ūdenī, līdz veidojas vijīga glazūra. Iemaisa ingvera pulveri. Virtuļus pārklāj ar glazūru.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.