Ziemassvētku virtuļi

8-10 gab.

Atzīme (3 gab)

Sastāvdaļas

150 g miltu
80 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
1 1/4 tējkar. cepamā pulvera
2 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
3/4 tējkar. sāls
100 ml piena
50 g sviesta
1 tējkar. citrona sulas
1 ola
50 g mīksta sviesta
+ rapšu eļļa veidnes ietaukošanai

Instrukcijas

Cepeškrāsni uzsilda līdz 200°C.
Virtuļu veidni bagātīgi ieziež ar eļļu.
Bļodā samaisa miltus, cukuru, cepamo pulveri, vaniļas cukuru un sāli. Mazākā bļodiņā iejauc pienu un citrona sulu. Izkausē sviestu. Sausajām sastāvdaļām pievieno pienu, viegli uzputotu olu un izkausēto sviestu un visu rūpīgi izmaisa.
Mīklas maisījumu salej formiņās, aizpildot tās līdz pusei. Ieteikums: Pildīt formiņas caur dekorēšanas tūtiņu būs daudz ērtāk.
Cep cepeškrāsns apakšējā daļā 6-8 minūtes.
Pirms izņemšanas no formiņām virtuļus dažas minūtes atdzesē.
Pēc virtuļu izņemšanas katru formiņu ieziež ar sviestu.


IETEIKUMI DEKORĒŠANAI

Kanēlis un cukurs
45 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
1-2 tējkar. malta kanēļa
50 g izkausēta sviesta
Sviestu ar kanēli sajauc. Virtuļus ieziež ar sviestu un, kamēr tie vēl silti, apviļā cukura un kanēļa maisījumā.

Pūdercukurs un piparmētru ledenes
120 g Dansukker pūdercukura
1-2 tējkar. ūdens
70 g sadrupinātu piparmētru ledeņu
Pūdercukuru izšķīdina ūdenī, līdz veidojas vijīga masa. Virtuļus iemērc glazūrā un pārkaisa ar drupinātām piparmētru konfektēm.

Piparkūku glazūra
120 g Dansukker pūdercukura
1-2 ēdamkar. ūdens
2 tējkarotes ingvera pulvera
Pūdercukuru izšķīdina ūdenī, līdz veidojas vijīga glazūra. Iemaisa ingvera pulveri. Virtuļus pārklāj ar glazūru.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Acu trifeles

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Marinēti ķirbji ar cidoniju sīrupu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Bumbieru kūka ar rozmarīnu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā. Bumbieru tarte ar kazas sieru vai ābolu pildījums virtuļiem ir tikai pāris no plašās recepšu kolekcijas, ko piedāvājam jūsu uzmanībai.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Klasiskais brūkleņu ievārījums

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.