Ziemassvētku virtuļi

8-10 gab.

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

150 g miltu
80 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
1 1/4 tējkar. cepamā pulvera
2 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
3/4 tējkar. sāls
100 ml piena
50 g sviesta
1 tējkar. citrona sulas
1 ola
50 g mīksta sviesta
+ rapšu eļļa veidnes ietaukošanai

Instrukcijas

Cepeškrāsni uzsilda līdz 200°C.
Virtuļu veidni bagātīgi ieziež ar eļļu.
Bļodā samaisa miltus, cukuru, cepamo pulveri, vaniļas cukuru un sāli. Mazākā bļodiņā iejauc pienu un citrona sulu. Izkausē sviestu. Sausajām sastāvdaļām pievieno pienu, viegli uzputotu olu un izkausēto sviestu un visu rūpīgi izmaisa.
Mīklas maisījumu salej formiņās, aizpildot tās līdz pusei. Ieteikums: Pildīt formiņas caur dekorēšanas tūtiņu būs daudz ērtāk.
Cep cepeškrāsns apakšējā daļā 6-8 minūtes.
Pirms izņemšanas no formiņām virtuļus dažas minūtes atdzesē.
Pēc virtuļu izņemšanas katru formiņu ieziež ar sviestu.


IETEIKUMI DEKORĒŠANAI

Kanēlis un cukurs
45 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
1-2 tējkar. malta kanēļa
50 g izkausēta sviesta
Sviestu ar kanēli sajauc. Virtuļus ieziež ar sviestu un, kamēr tie vēl silti, apviļā cukura un kanēļa maisījumā.

Pūdercukurs un piparmētru ledenes
120 g Dansukker pūdercukura
1-2 tējkar. ūdens
70 g sadrupinātu piparmētru ledeņu
Pūdercukuru izšķīdina ūdenī, līdz veidojas vijīga masa. Virtuļus iemērc glazūrā un pārkaisa ar drupinātām piparmētru konfektēm.

Piparkūku glazūra
120 g Dansukker pūdercukura
1-2 ēdamkar. ūdens
2 tējkarotes ingvera pulvera
Pūdercukuru izšķīdina ūdenī, līdz veidojas vijīga glazūra. Iemaisa ingvera pulveri. Virtuļus pārklāj ar glazūru.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Ievārījumi un sīrupi

Savu ievārījumu un sīrupu pagatavošana ir vienkārša. Cukurs izceļ ogu un augļu garšu un ļauj uzglabāt ievārījumu droši un ilgi.

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei.

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu.