Ziemassvētku virtuļi

8-10 gab.

Atzīme (3 gab)

Sastāvdaļas

150 g miltu
80 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
1 1/4 tējkar. cepamā pulvera
2 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
3/4 tējkar. sāls
100 ml piena
50 g sviesta
1 tējkar. citrona sulas
1 ola
50 g mīksta sviesta
+ rapšu eļļa veidnes ietaukošanai

Instrukcijas

Cepeškrāsni uzsilda līdz 200°C.
Virtuļu veidni bagātīgi ieziež ar eļļu.
Bļodā samaisa miltus, cukuru, cepamo pulveri, vaniļas cukuru un sāli. Mazākā bļodiņā iejauc pienu un citrona sulu. Izkausē sviestu. Sausajām sastāvdaļām pievieno pienu, viegli uzputotu olu un izkausēto sviestu un visu rūpīgi izmaisa.
Mīklas maisījumu salej formiņās, aizpildot tās līdz pusei. Ieteikums: Pildīt formiņas caur dekorēšanas tūtiņu būs daudz ērtāk.
Cep cepeškrāsns apakšējā daļā 6-8 minūtes.
Pirms izņemšanas no formiņām virtuļus dažas minūtes atdzesē.
Pēc virtuļu izņemšanas katru formiņu ieziež ar sviestu.


IETEIKUMI DEKORĒŠANAI

Kanēlis un cukurs
45 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
1-2 tējkar. malta kanēļa
50 g izkausēta sviesta
Sviestu ar kanēli sajauc. Virtuļus ieziež ar sviestu un, kamēr tie vēl silti, apviļā cukura un kanēļa maisījumā.

Pūdercukurs un piparmētru ledenes
120 g Dansukker pūdercukura
1-2 tējkar. ūdens
70 g sadrupinātu piparmētru ledeņu
Pūdercukuru izšķīdina ūdenī, līdz veidojas vijīga masa. Virtuļus iemērc glazūrā un pārkaisa ar drupinātām piparmētru konfektēm.

Piparkūku glazūra
120 g Dansukker pūdercukura
1-2 ēdamkar. ūdens
2 tējkarotes ingvera pulvera
Pūdercukuru izšķīdina ūdenī, līdz veidojas vijīga glazūra. Iemaisa ingvera pulveri. Virtuļus pārklāj ar glazūru.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Ievārījumu un marmelādes

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Saldējums ar ievārījumu un cepumiem

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Rabarberu un zemeņu siera kūka

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Rabarberu limonāde

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Cienā ar slāpes remdējošiem dzērieniem vasaras karstumā! Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Plūškoka Panna Cotta ar laima sulā marinētām ogām

Vasaras deserti

Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.