Ziemassvētku vainags ar kanēli un šokolādi

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

300 ml piena
50 g svaiga rauga
45 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
1 ola
50 ml Dansukker Dzidrā sīrupa
1 1/2 tējkar. sāls
480-600 g miltu maizes cepšanai
100 g mīksta sviesta

Pildījumam
200 g mīksta sviesta
100 g drupinātas šokolādes
100 g sasmalcinātu lazdu riekstu
40 g Dansukker tumšā Muscovado cukura
2 tējkar. malta kanēļa
1/2 tējkar. malta kardamona
2 ēdamkar. Dansukker Vaniļas cukura
1/2 tējkar. jūras sāls pārslu
Glazūrai: 1 uzputota ola
Dekorēšanai: Dansukker baltās pērlītes vai nerafinētais niedru cukurs

Instrukcijas

Pienu uzkarsē līdz 37°C temperatūrai.
Raugu iedrupina bļodā, pārlej ar siltu pienu un maisot izšķīdina. Nepārtraukti maisot, pievieno cukuru, olu, sīrupu un sāli. Uzmanīgi iemaisa miltus un pievieno saplūkātu mīkstu sviestu. Mīklu mīca 5-10 minūtes. Tai jābūt vijīgai un viegli lipīgai. Bļodu pārklāj ar tīru drāniņu un atstāj uzrūgt 1 stundu.
Cepeškrāsni uzsilda līdz 175°C.

Atsevišķā bļodā samaisa visas sastāvdaļas pildījumam.
Kad mīkla uzrūgusi, to izceļ uz miltiem pārkaisītas virsmas, sadala divās daļās un katru izrullē aptuveni 18 x 13 cm lielos taisnstūros.
Mīklu pārkaisa ar pildījumu, atstājot maliņas nenosegtas. Katru taisnstūri sarullē un pārceļ uz cepešpannu, kas pārklāta ar cepampapīru. Pa diagonāli ik pēc 1 cm veic iegriezumus, gandrīz pārgriežot rulli uz pusēm. Malas savij kopā.
Atstāj uzrūgt vēl 30 minūtes. Pārsmērē ar viegli uzputotu olu un pārkaisa ar dekoru. Cep cepeškrāsns vidējā daļā apmēram 20 minūtes.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.