Ziemassvētku salāti

Ziemassvētku salāti

4 porcijas
Ziemassvētku salāti
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

500 ml rukolas salātu
2 cieti bumbieri
100 g vīnogas
150 g grauzdētu, rupji sakapātu lazdu riekstu
200 g brie siera

Mērcei
2 ēd.kar. neitrālas eļļas
2 ēd.kar. Dansukker niedru sīrupa
2 ēd.kar. svaigi spiestas apelsīnu sulas
½ g safrāna
1 ml rupji drupinātu melno piparu

Salātus noskalo un atstāj uz dvielīša apžūt. Bunbierus nomizo, sagriež šķēlītes un strauji apmērcē verdošā ūdenī, noskalo aukstā ūdenī un kārto uz pergamenta papīra. Vīnogas noskalo, pārgriež uz pusēm un izņem kauliņus. Salātus, bumbierus un vīnogas iecilā bļodā un pārkaisa ar rupji kapātiem riekstiem. Mērces sastāvdaļas samaisa un pārlej salātiem.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

;