Ziemassvētku rulete “Baļķītis”

Bagātīga rulete ar zīdainu vaniļas pildījumu, pārklāta ar īpaši bagātīgu šokolādes kārtu. Ziemassvētku “baļķēns” ir jautrs Ziemassvētku kopdarbs ģimenei, un to ir prieks pasniegt galdā un arī ēst.

apm. 15 porcijas

PT55M

1 stunda

Atzīme (7 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Krēmam
200 ml putukrējuma
200 g tumšās šokolādes

Vaniļas pildījumam
2 olu dzeltenumi
200 ml piena
3 g vaniļas cukura
50 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
8 g kukurūzas cietes
100 g sviesta, istabas temperatūra

Biskvītam
3 olas
110 g Dansukker Farīna cukura
55 g kartupeļu cietes
18 g kakao
3 g cepamā pulvera
Dansukker baltais cukurs

Dekorēšanai
Dansukker pūdercukurs

Instrukcijas

Vispirms pagatavo krēmu. Krējumu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un pievieno sadrupinātu šokolādi. Maisa, līdz mīkla ir viendabīgi gluda. Novieto ledusskapī, lai mazliet sastingst.

Pagatavo vaniļas pildījumu. Visas sastāvdaļas, izņemot sviestu, liek katliņā. Ļauj uzsilt uz lēnas uguns apmēram minūti, nepārtraukti maisot. Noliek malā un ļauj krēmam pilnībā atdzist.

Tikmēr pagatavo biskvīta pamatni. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 250 °C augšējā un apakšējā siltuma režīmā.

Olas un Farīna cukuru puto, līdz masa kļūst gaiša un gaisīga. Izsijā kopā kartupeļu miltus, kakao un cepamo pulveri. Sausās un šķidrās mīklas sastāvdaļas samaisa, lai iegūtu vienmērīgu mīklu. Izlej mīklu uz cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru, un izlīdzina. Cep cepeškrāsns vidusdaļā 4-5 minūtes.

Cepampapīra loksni novieto uz tīra virtuves dvieļa un vienmērīgā kārtā pārkaisa ar balto cukuru. Gatavo biskvītu izņem no cepeškrāsns un apgriežot izgāž to uz sagatavotās cepampapīra loksnes. Uzmanīgi noņem veco cepamo pergamentu un pārklāj ar jaunu.

Pamatni uzmanīgi sarullē dvielī, cik vien cieši iespējams, ar cepamo papīru apakšā un virspusē. Atstāj pilnībā atdzist.

Vaniļas pildījumu sakuļ ar elektrisko putotāju un pa mazam gabaliņam pievieno sviestu. Kuļ vairākas minūtes, līdz pildījums kļūst gaisīgs. Krēmu pārsmērē biskvītam un sarullē.

Pirms krēms kļuvis pārāk stingrs, izņem to no ledusskapja un izklāj biezā, vienmērīgā slānī pāri ruletei. Novieto atpakaļ ledusskapī uz aptuveni 10 minūtēm. Kad šokolāde apžuvusi, ar nazi iegriež rievas. Pārkaisa ar pūdercukuru.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.