Sastāvdaļas
100 g rupji sasmalcinātu riekstu
150 g sakapātu žāvētu vīģu
100 g rozīņu
150 g sakapātu žāvētu aprikožu
250 g kviešu miltu
200 g rudzu miltu
2 tējk. cepamā pulvera
1 tējk. sāls
3 ēd. kar. Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
2 ēd. kar. eļļas
200 ml piena
Instrukcijas
Samaisa sausās sastāvdaļas ar riekstiem, vīģēm, rozīnēm un aprikozēm. Pievieno sīrupu, eļļu un pienu un maisa, līdz izveidojas viendabīga mīkla.
Sadala mīklu divās daļās un veido apaļas bulciņas (aptuveni 15 centimetru diametrā). Uzliek bulciņas uz plāts ar cepamo papīru. Iegriež plāceņa virspusē krustu, sadalot katru plāceni četrās daļās.
Cep cepeškrāsns vidusdaļā 225°C aptuveni 12 minūtes. Pasniedz atdzisušus.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu burvība
Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.