Ziemassvētku plāceņi

8 gab.

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

100 g rupji sasmalcinātu riekstu
150 g sakapātu žāvētu vīģu
100 g rozīņu
150 g sakapātu žāvētu aprikožu
250 g kviešu miltu
200 g rudzu miltu
2 tējk. cepamā pulvera
1 tējk. sāls
3 ēd. kar. Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
2 ēd. kar. eļļas
200 ml piena

Instrukcijas

Samaisa sausās sastāvdaļas ar riekstiem, vīģēm, rozīnēm un aprikozēm. Pievieno sīrupu, eļļu un pienu un maisa, līdz izveidojas viendabīga mīkla.

Sadala mīklu divās daļās un veido apaļas bulciņas (aptuveni 15 centimetru diametrā). Uzliek bulciņas uz plāts ar cepamo papīru. Iegriež plāceņa virspusē krustu, sadalot katru plāceni četrās daļās.

Cep cepeškrāsns vidusdaļā 225°C aptuveni 12 minūtes. Pasniedz atdzisušus.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.