Ziemassvētku marcipāna rullīši

Ziemassvētku konfektes, kas iepriecinās gan lielus, gan mazus. Vienkārši pagatavojamas, izmantojot piparkūku drumstalas, marcipāna masu, sviestu, cukuru un pāris pilienus aromātiskas esences.

16 rullīši

PT55M

1 stunda + 1 stunda ledusskapī

Atzīme (2 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

100 g sviesta istabas temperatūrā 
60 g Dansukker Tumšā sīrupa 
75 g Dansukker nerafinētā brūnā cukura
20 g kakao pulvera
160 g sadrupinātu piparkūku
4 pilieni ruma vai araka esences

Dekorēšanai
Dansukker pūdercukurs
200 g marcipāna masas sarkanā krāsā (var izmantot arī citu krāsu)
100 g baltās šokolādes

Instrukcijas

Bļodā samaisa sviestu, sīrupu, brūno cukuru un kakao. Piparkūkas sadrupina virtuves kombainā, iestrādā sviesta-cukura masu un ruma esenci. Atdzesē ledusskapī 30 minūtes.

Mīklu sadala divos gabalos, sarullē katru iegarenā veltnī un novieto ledusskapī vēl uz 30 minūtēm.

Darba virsmu apkaisa ar pūdercukuru un uz tās izrullē marcipānu taisnstūra formā. Piparkūku masas veltni liek uz marcipāna virsmas un ietin marcipānā vienā kārtā, nogriežot lieko marcipānu nost. To pašu atkārto arī ar otru cepumu veltni.

Veltņus sagriež 4 cm gabalos. Sasmalcina šokolādi un izkausē karstā ūdens peldē. Rullīšu  galus apmērcē šokolādē un novieto uz cepamā papīra sacietēt. Uzglabā ledusskapī.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.