Ziemassvētku marcipāna rullīši

Ziemassvētku konfektes, kas iepriecinās gan lielus, gan mazus. Vienkārši pagatavojamas, izmantojot piparkūku drumstalas, marcipāna masu, sviestu, cukuru un pāris pilienus aromātiskas esences.

16 rullīši

PT55M

1 stunda + 1 stunda ledusskapī

Atzīme (2 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

100 g sviesta istabas temperatūrā 
60 g Dansukker Tumšā sīrupa 
75 g Dansukker nerafinētā brūnā cukura
20 g kakao pulvera
160 g sadrupinātu piparkūku
4 pilieni ruma vai araka esences

Dekorēšanai
Dansukker pūdercukurs
200 g marcipāna masas sarkanā krāsā (var izmantot arī citu krāsu)
100 g baltās šokolādes

Instrukcijas

Bļodā samaisa sviestu, sīrupu, brūno cukuru un kakao. Piparkūkas sadrupina virtuves kombainā, iestrādā sviesta-cukura masu un ruma esenci. Atdzesē ledusskapī 30 minūtes.

Mīklu sadala divos gabalos, sarullē katru iegarenā veltnī un novieto ledusskapī vēl uz 30 minūtēm.

Darba virsmu apkaisa ar pūdercukuru un uz tās izrullē marcipānu taisnstūra formā. Piparkūku masas veltni liek uz marcipāna virsmas un ietin marcipānā vienā kārtā, nogriežot lieko marcipānu nost. To pašu atkārto arī ar otru cepumu veltni.

Veltņus sagriež 4 cm gabalos. Sasmalcina šokolādi un izkausē karstā ūdens peldē. Rullīšu  galus apmērcē šokolādē un novieto uz cepamā papīra sacietēt. Uzglabā ledusskapī.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Upeņu plātsmaize ar vaniļu

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Burvīgās avenes

Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.