Sastāvdaļas
100 g sviesta istabas temperatūrā
60 g Dansukker Tumšā sīrupa
75 g Dansukker nerafinētā brūnā cukura
20 g kakao pulvera
160 g sadrupinātu piparkūku
4 pilieni ruma vai araka esences
Dekorēšanai
Dansukker pūdercukurs
200 g marcipāna masas sarkanā krāsā (var izmantot arī citu krāsu)
100 g baltās šokolādes
Instrukcijas
Bļodā samaisa sviestu, sīrupu, brūno cukuru un kakao. Piparkūkas sadrupina virtuves kombainā, iestrādā sviesta-cukura masu un ruma esenci. Atdzesē ledusskapī 30 minūtes.
Mīklu sadala divos gabalos, sarullē katru iegarenā veltnī un novieto ledusskapī vēl uz 30 minūtēm.
Darba virsmu apkaisa ar pūdercukuru un uz tās izrullē marcipānu taisnstūra formā. Piparkūku masas veltni liek uz marcipāna virsmas un ietin marcipānā vienā kārtā, nogriežot lieko marcipānu nost. To pašu atkārto arī ar otru cepumu veltni.
Veltņus sagriež 4 cm gabalos. Sasmalcina šokolādi un izkausē karstā ūdens peldē. Rullīšu galus apmērcē šokolādē un novieto uz cepamā papīra sacietēt. Uzglabā ledusskapī.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu burvība
Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.