Sastāvdaļas
50 g margarīna
3 ēd.kar. piena
75 ml Dansukker brūnā niedru vai baltā cukura
1 ola
½ t.kar. cepamā pulvera
1 ēd.kar. kartupeļu cietes
125 ml miltu
1 ½ t.kar. piparkūku garšvielu
Dekorēšanai
150 g Filadelfijas siera
100 ml Dansukker pūdercukura
3 ml svaigi spiestas citrona sulas
Svaigas zemenes
Instrukcijas
Margarīnu izkausē un pievieno pienu. Uzkarsē, bet neuzvāra. Olu kopā ar cukuru viegli saputo. Miltus, cepamo pulveri, kartupeļu cieti un garšvielas bļodā samaisa un lēnām pievieno olas un pienu.
Ja atstāsiet mīklu uz nakti ledusskapī, cepot, mafini veidos tādas kā cepurītes.
Mīklu salej papīra formītēs, liek uz pannas vai mafinu pannā. Cep krāsnī 225 °C temperatūrā apmēram 12 minūtes.
Sieru, pūdercukuru un citrona sulu sakuļ. Caur dekorēšanas tūru vai kulinārijas šprici virs katra mafina veido riņķīti. Virsū liek zemeni.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.