Sastāvdaļas
120 g sviesta istabas temperatūra
190 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
3 g vaniļas cukura ar dabīgo vaniļu
2 olas
100 g jogurta
1 apelsīna miziņa
40 g apelsīnu sulas
150 g kviešu miltu
150 g maltu mandeļu
10 g cepamā pulvera
3 g sāls
60 g dzelteno rozīņu
60 g sukādes apelsīna miziņas
Garnējumam
mandeļu pārslas
Dansukker pūdercukurs
Instrukcijas
Noregulē cepeškrāsni līdz 175 °C augšējā un apakšējā siltuma režīmā.
Sviestu, muskovado cukuru un vaniļas cukuru sakuļ gaisīgās putās. Putojot pievieno pa vienai olai, tad pievieno jogurtu, apelsīna miziņu un apelsīnu sulu.
Kviešu miltus, mandeļu miltus, cepamo pulveri un sāli samaisa un iecilā mīklā. Beigās iecilā arī rozīnes, sukādes un apelsīna miziņu.
Ietauko kūkas formu apmēram 20 cm diametrā. Pamatni pārkaisa ar mandeļu pārslām. Lej iekšā mīklu un kūkas virspusi pārkaisa ar mandeļu pārslām.
Cep cepeškrāsns vidējā daļā 50-55 minūtes. Gatavību nosaka, iespraužot koka irbulīti – tam nav jābūt aplipušam ar mīklu. Atstāj pilnībā atdzist.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.