Sastāvdaļas
120 g sviesta istabas temperatūra
190 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
3 g vaniļas cukura ar dabīgo vaniļu
2 olas
100 g jogurta
1 apelsīna miziņa
40 g apelsīnu sulas
150 g kviešu miltu
150 g maltu mandeļu
10 g cepamā pulvera
3 g sāls
60 g dzelteno rozīņu
60 g sukādes apelsīna miziņas
Garnējumam
mandeļu pārslas
Dansukker pūdercukurs
Instrukcijas
Noregulē cepeškrāsni līdz 175 °C augšējā un apakšējā siltuma režīmā.
Sviestu, muskovado cukuru un vaniļas cukuru sakuļ gaisīgās putās. Putojot pievieno pa vienai olai, tad pievieno jogurtu, apelsīna miziņu un apelsīnu sulu.
Kviešu miltus, mandeļu miltus, cepamo pulveri un sāli samaisa un iecilā mīklā. Beigās iecilā arī rozīnes, sukādes un apelsīna miziņu.
Ietauko kūkas formu apmēram 20 cm diametrā. Pamatni pārkaisa ar mandeļu pārslām. Lej iekšā mīklu un kūkas virspusi pārkaisa ar mandeļu pārslām.
Cep cepeškrāsns vidējā daļā 50-55 minūtes. Gatavību nosaka, iespraužot koka irbulīti – tam nav jābūt aplipušam ar mīklu. Atstāj pilnībā atdzist.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.