Ziemassvētku kūka ar apelsīnu un mandelēm

Garda, mitra kūka ar vislabākajām Ziemassvētku garšām - muskovado cukuru, apelsīnu, mandelēm, dzeltenajām rozīnēm un sukādes apelsīna miziņu.

10 gabali

PT1H

1,5 stundas

Atzīme (13 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

120 g sviesta istabas temperatūra
190 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
3 g vaniļas cukura ar dabīgo vaniļu
2 olas
100 g jogurta
1 apelsīna miziņa
40 g apelsīnu sulas
150 g kviešu miltu
150 g maltu mandeļu
10 g cepamā pulvera
3 g sāls
60 g dzelteno rozīņu
60 g sukādes apelsīna miziņas

Garnējumam
mandeļu pārslas
Dansukker pūdercukurs

Instrukcijas

Noregulē cepeškrāsni līdz 175 °C augšējā un apakšējā siltuma režīmā.

Sviestu, muskovado cukuru un vaniļas cukuru sakuļ gaisīgās putās. Putojot pievieno pa vienai olai, tad pievieno jogurtu, apelsīna miziņu un apelsīnu sulu.

Kviešu miltus, mandeļu miltus, cepamo pulveri un sāli samaisa un iecilā mīklā. Beigās iecilā arī rozīnes, sukādes un apelsīna miziņu.

Ietauko kūkas formu apmēram 20 cm diametrā. Pamatni pārkaisa ar mandeļu pārslām. Lej iekšā mīklu un kūkas virspusi pārkaisa ar mandeļu pārslām.

Cep cepeškrāsns vidējā daļā 50-55 minūtes. Gatavību nosaka, iespraužot koka irbulīti – tam nav jābūt aplipušam ar mīklu. Atstāj pilnībā atdzist.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku rulete ar karameļu pildījumu un brūkleņu glazūru

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā. Tomēr iespējams, ka pārmaiņas pēc jūs vēlētos pamēģināt kaut ko pilnīgi jaunu un atšķirīgu. Varbūt tieši šogad jūs atklāsiet kādu jaunu, sev tīkamu gardumu.

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Dzēriens “Ziemas pasaka”

Ziemassvētku dzērieni

Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.

Braunija maisījums burciņā

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku sirsniņas

Ziemassvētku sirsniņas

Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.