Ziemassvētku kafija

4 porcijas

Atzīme (1 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

2 bumbieri
150 ml Dansukker Tumšā cukura sīrupa

90 ml smalki samaltas kafijas
2 g malta kardamona
2 g malta koriandra
800 ml ūdens

80 ml uzlējuma ”Gammel Dansk Bitters”. Var aizstāt ar Rīgas Melno balzamu
100 ml saldā krējuma
30 ml Dansukker Tumšā cukura sīrupa

Instrukcijas

Bumbierus nomizo, sagriež uz pusēm, nomizo un sagriež 1 x 1 cm lielos kubiciņos. Katliņā samaisa bumbierus ar sīrupu un vāra, līdz bumbieri ir mīksti. Sadala pa 4 glāzēm. Kafiju kopā ar garšvielām uzvāra kafijas automātā vai katliņā. Putukrējumu saputo stingrās putās. Katrā glāzē ielej 20 ml “Gammel Dansk” vai balzama un pielej kafiju. Virspusē liek putukrējumu un apslaka to ar sīrupu.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.