Ziemassvētku īrisa konfektes ar valriekstiem

Apmēram puse cepešpannas
Ziemassvētku īrisa konfektes ar valriekstiem
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

180 g Dansukker nerafinētā niedru cukura
50 ml Dansukker glikozes sīrupa
200 g sviesta
2 ēdamkar. ūdens
100 g smalki sakapātu valriekstu
100 g izkausētas tumšās šokolādes

Katliņā ūdens peldē, nepārtraukti maisot, karsē cukuru, glikozes sīrupu, sviestu un ūdeni, līdz masa pilnīgi izkususi. Uzvāra, līdz masa sabiezē un sāk karamelizēties (apmēram 10-15 minūtes) vai līdz 140°C temperatūrai.
Cepešpannu izklāj ar cepampapīru.
Masai pievieno valriekstus, izmaisa un izklāj uz cepešpannas. Atdzesē un pārlej ar izkausētu šokolādi. Kad šokolāde sastingusi, salauž nelielos gabalos.

Šo recepti sastādīja

Dansukker