Zemesriekstu sviesta cepumi

Viegli pagatavojami, cieti un kraukšķīgi krekeri ar zemesriekstiem un šokolādi – salda un sāļa garšu kombinācija, kas izraisa atkarību. Šajos Ziemassvētkos šīs konfektes patiks ikvienam.

Apmēram 30 gabaliņi

PT55M

Apmēram 1 stunda

Atzīme (10 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

140 g sālītu zemesriekstu
200 ml saldā krējuma 
280 g Dansukker Zeltainā sīrupa
170 g Dansukker baltā cukurniedru cukura

Dekorēšanai
150 g tumšās šokolādes
zemesrieksti

Instrukcijas

Sasmalcina zemesriekstus un šokolādi.

Katliņā uzvāra krējumu, sīrupu un cukuru līdz 145 °C un noņem no plīts. Pievieno zemesriekstus, taču 50 ml riekstu atlicina dekorēšanai.

Mīklu izlej uz cepešpannas un ar silikona lāpstiņu izlīdzina. Atdzesē.

Šokolādi izkausē ūdens peldē un pārlej karamelei. Pārkaisa atlikušos  zemesriekstus.

Ļauj plātei pilnībā sastingt, tad sagriež gabaliņos un pasniedz.

Padoms!
Zemesriekstus receptē var aizstāt ar citiem riekstiņiem - pistācijām vai Indijas riekstiem, vai citiem sāļajiem kraukšķiem.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.