Sastāvdaļas
140 g sālītu zemesriekstu
200 ml saldā krējuma
280 g Dansukker Zeltainā sīrupa
170 g Dansukker baltā cukurniedru cukura
Dekorēšanai
150 g tumšās šokolādes
zemesrieksti
Instrukcijas
Sasmalcina zemesriekstus un šokolādi.
Katliņā uzvāra krējumu, sīrupu un cukuru līdz 145 °C un noņem no plīts. Pievieno zemesriekstus, taču 50 ml riekstu atlicina dekorēšanai.
Mīklu izlej uz cepešpannas un ar silikona lāpstiņu izlīdzina. Atdzesē.
Šokolādi izkausē ūdens peldē un pārlej karamelei. Pārkaisa atlikušos zemesriekstus.
Ļauj plātei pilnībā sastingt, tad sagriež gabaliņos un pasniedz.
Padoms!
Zemesriekstus receptē var aizstāt ar citiem riekstiņiem - pistācijām vai Indijas riekstiem, vai citiem sāļajiem kraukšķiem.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.