Sastāvdaļas
140 g sālītu zemesriekstu
200 ml saldā krējuma
280 g Dansukker Zeltainā sīrupa
170 g Dansukker baltā cukurniedru cukura
Dekorēšanai
150 g tumšās šokolādes
zemesrieksti
Instrukcijas
Sasmalcina zemesriekstus un šokolādi.
Katliņā uzvāra krējumu, sīrupu un cukuru līdz 145 °C un noņem no plīts. Pievieno zemesriekstus, taču 50 ml riekstu atlicina dekorēšanai.
Mīklu izlej uz cepešpannas un ar silikona lāpstiņu izlīdzina. Atdzesē.
Šokolādi izkausē ūdens peldē un pārlej karamelei. Pārkaisa atlikušos zemesriekstus.
Ļauj plātei pilnībā sastingt, tad sagriež gabaliņos un pasniedz.
Padoms!
Zemesriekstus receptē var aizstāt ar citiem riekstiņiem - pistācijām vai Indijas riekstiem, vai citiem sāļajiem kraukšķiem.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu burvība
Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.