Sastāvdaļas
140 g sālītu zemesriekstu
200 ml saldā krējuma
280 g Dansukker Zeltainā sīrupa
170 g Dansukker baltā cukurniedru cukura
Dekorēšanai
150 g tumšās šokolādes
zemesrieksti
Instrukcijas
Sasmalcina zemesriekstus un šokolādi.
Katliņā uzvāra krējumu, sīrupu un cukuru līdz 145 °C un noņem no plīts. Pievieno zemesriekstus, taču 50 ml riekstu atlicina dekorēšanai.
Mīklu izlej uz cepešpannas un ar silikona lāpstiņu izlīdzina. Atdzesē.
Šokolādi izkausē ūdens peldē un pārlej karamelei. Pārkaisa atlikušos zemesriekstus.
Ļauj plātei pilnībā sastingt, tad sagriež gabaliņos un pasniedz.
Padoms!
Zemesriekstus receptē var aizstāt ar citiem riekstiņiem - pistācijām vai Indijas riekstiem, vai citiem sāļajiem kraukšķiem.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Lieldienu saldumi
Šeit atradīsi gan konditorejas izstrādājumus, konfektes un desertus priecīgai Lieldienu svinēšanai.
Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Pankūkas
Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.
Citrusaugļu laiks
Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.