Sastāvdaļas
140 g sālītu zemesriekstu
200 ml saldā krējuma
280 g Dansukker Zeltainā sīrupa
170 g Dansukker baltā cukurniedru cukura
Dekorēšanai
150 g tumšās šokolādes
zemesrieksti
Instrukcijas
Sasmalcina zemesriekstus un šokolādi.
Katliņā uzvāra krējumu, sīrupu un cukuru līdz 145 °C un noņem no plīts. Pievieno zemesriekstus, taču 50 ml riekstu atlicina dekorēšanai.
Mīklu izlej uz cepešpannas un ar silikona lāpstiņu izlīdzina. Atdzesē.
Šokolādi izkausē ūdens peldē un pārlej karamelei. Pārkaisa atlikušos zemesriekstus.
Ļauj plātei pilnībā sastingt, tad sagriež gabaliņos un pasniedz.
Padoms!
Zemesriekstus receptē var aizstāt ar citiem riekstiņiem - pistācijām vai Indijas riekstiem, vai citiem sāļajiem kraukšķiem.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā. Tomēr iespējams, ka pārmaiņas pēc jūs vēlētos pamēģināt kaut ko pilnīgi jaunu un atšķirīgu. Varbūt tieši šogad jūs atklāsiet kādu jaunu, sev tīkamu gardumu.
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Ziemassvētku dzērieni
Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku sirsniņas
Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.