Zemeņu ziedi

8 gab.

Atzīme (1 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Kūkai
3olas
200 g Dansukker baltā cukura
120 g miltu
7 ½ g cepamā pulvera
30 ml verdoša ūdens

Glazūrai
200 g Filadelfijas siera
1/4 dl Dansukker pūdercukura
20 g Dansukker Vaniļas cukura

Ievārījumam
100 g zemeņu via citu ogu
100 g Dansukker Ievārījuma cukura

Dekorēšanai
Bezē cepumiņi
Zemenes
Avenes 

Instrukcijas

Olas kopā ar cukuru saputo stingrās putās. Miltus kopā ar cepamo pulveri iemaisa olu maisījumā kopā ar ūdeni. Mīklu lej cepešpannā un cep cepeškrāsns vidējā daļā 5 minūtes 250°C temperatūrā. Gatavu izgāž uz cepamā papīra, kas pārkaisīts ar kristālisko cukuru. Ar glāzes augšmalu vai speciālo cepumu nazīti izgriež 24 aplīšus.

Visas glazūras sastāvdaļas samaisa un ar to pārklāj astoņus no aplīšiem.

Avenes kopā ar Ievārījuma cukuru uzvāra katliņā. Vāra vēl 3 minūtes un tad ļauj atdzist. Ar ievārījumu pārklāj vēl 8 aplīšus. Visus aplīšus salipina kopā. Ar ievārījumu apsmērētajam aplītim jābūt pa vidu, bet neapsmērētajam aplītim – augšpusē. Ar glazūru pārklāj arī kūciņu maliņas. Kūciņas apviļā bezē cepumu drupačās un sakārto uz plata šķīvja. Kūciņas rotā ar zemeņu šķēlītēm zieda formā, centrā liekot aveni.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Upeņu plātsmaize ar vaniļu

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Burvīgās avenes

Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.