Sastāvdaļas
300 g svaigu zemeņu (aptuveni 600 ml)
200 ml ūdens
90 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
Rīvēts ingvers (aptuveni 2 cm)
1 citrona sula un rīvēta miziņa
1 saišķītis piparmētru
Instrukcijas
Zemenes noskalo un sakapā. Ūdeni un cukuru uzvāra, pievieno ingveru, citrona sulu un rīvēto miziņu. Pievieno 3/4 zemeņu un vāra piecas minūtes. Šķidrumu izlej caur sietu, lai atdalītu vārītās zemenes. Vārītās zemenes noliek atsevišķi. Šķidrumu vāra vēl 10 minūtes, tad pievieno vārītās zemenes, svaigo zemeņu atlikumu un kapātas piparmētras. Atdzesē un lej saldējuma formiņās. Novieto saldētavā vismaz trīs stundas.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē
Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem
Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.