Zemeņu siera kūka ar rabarberu želeju

10 šķēles 1,5 stundas+ 4 stundas saldētavā
Šī zemeņu siera kūka ar rabarberu kompotu ir ideāls, vasarīgs našķis. Želejas cukurs ļauj pagatavot krēmīgu, bet stingru želeju, savukārt Dansukker dzidrais sīrups padara siera masu vijīgu un maigu.
Zemeņu siera kūka ar rabarberu želeju
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

    Pamatne

    • 8 cepumi Digestive vai citi
    • 40 g sviesta
    • 40 g griķu

    Rabarberu želeja

    • 150 g rabarberu
    • 50 g zemeņu
    • 95 g Dansukker želejas cukura “Multi”
    • 20 g glikozes sīrupa (var izmantot arī Dansukker dzidro sīrupu)

    Zemeņu-siera masa

    • 400 g zemeņu
    • 190 g Dansukker želejas cukura “Multi”
    • 3 olu dzeltenumu
    • 30 g Dansukker pūdercukura
    • 40 g glikozes sīrupa
    • 300 g krēmsiera
    • 300 ml saldā krējuma

    Cepumus sasmalcina drumstalās un iemaisa izkausētā sviestā. Griķus uz pannas apgrauzdē un ļauj atdzist. Visas sastāvdaļas sastrādā un izklāj uz kūkas cepamformas pamatnes 18 cm diametrā, kas izklāta ar pārtikas plēvi. Viegli piespiež. Novieto saldētavā uz 30 minūtēm.

    Pagatavo želeju. Rabarberus nomizo un sasmalcina. Zemenēm noņem kauslapiņas, lielākās ogas sadala. Visas sastāvdaļas vāra 4 minūtes, tad sastrādā mikserī vai ar rokas blenderi un ļauj atdzist.

    Želejas masu lej silikona vai ar pārtikas plēvi izklātas kūkas formā (14 cm diametrā), nelielu daļu masas salejot arī nelielos trauciņos vai formiņās dekoru veidošanai. Novieto saldētavā uz stundu sastingt.

    Pagatavo siera masu. Zemenes sablenderē, pievieno Dansukker želejas cukuru “Multi”, uzvāra un ļauj pilnībā atdzist. Olu dzeltenumus sakuļ kopā ar pūdercukuru un glikozes sīrupu. Pievieno krēmsieru un sakuļ vienmērīgā masā. Iemaisa arī atdzisušās zemenes. Saputo un iecilā saldo krējumu.

    Kūkas pamatni un želejas kārtu izņem no saldētavas un no formām. Kūkas pamatni novieto 20 cm diametra kūkas formas centrā. Šai formai jābūt ar augstām malām, kas izklātas ar pārtikas plēvi. Virsū novieto želejas slāni. Gandrīz visu siera masas daudzumu pārlej pamatnei un izlīdzina. Nelielu atlikušo siera masu salej mazās formiņās, lai izveidotu dekorus. Novieto saldētavā uz 4 stundām.

    Pirms pasniegšanas noņem kūkas formas malas un atbrīvo no pārtikas plēves. Dekorē ar mazajām želejas, siera kūkas masas formiņām un svaigām ogām. Pasniedz 15-20 minūšu laikā, kad kūka atsilusi līdz istabas temperatūrai.

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker