Zemeņu rulete ar lavandu

10 porcijas 1 stunda
Zemeņu rulete ar lavandu
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

    Zemeņu pildījumam

    • 100 g zemeņu
    • 50 g Dansukker želejas cukura “Multi”
    • 3 g Dansukker vaniļas cukura
    • 100 ml saldā krējuma

    Ruletei

    • 3 olas
    • 170 g Dansukker Ekoloģiskā cukura
    • 120 g kviešu miltu
    • 10 g cepampulvera
    • 3 g Dansukker Vaniļas cukura
    • 50 ml piena

    Dekorēšanai

    • 2 g kaltētas lavandas
    • 26 g Dansukker baltā cukura

    Vispirms pagatavo zemeņu mērci pildījumam. Zemes sastrādā biezenī, uzkarsē un pievieno želejas cukuru. Katliņu noņem no plīts un pievieno vaniļas cukuru. Atdzesē.

    Saldo krējumu saputo un iemaisa atdzisušajā zemeņu želejā. Novieto ledusskapī uz vismaz vienu stundu.

    Cepeškrāsni noregulē uz 200°C. Olas ar cukuru sakuļ mīkstās putās. Miltus, cepampulveri un vaniļas cukuru samaisa un iecilā olu-cukura putās. Pievieno arī pienu un visu kārtīgi samaisa.

    Mīklu izklāj uz cepešplāts, kas pārklāta ar cepampapīru 30x40 cm izmērā. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 5 minūtes.

    Sagatavo lavandas un cukura maisījumu. Ar to pārkaisa jaunu cepampapīra loksni. Kad ruletes biskvīts gatavs, to izņem no cepeškrāsns un apgāž uz lavandas cukura. Ļauj atdzist un tikai pēc tam uzmanīgi noņem cepampapīru, uz kura rulete cepta. Pārklāj ar zemeņu mērci. Sarullē biskvītu, izmantojot apakšējo cepampapīra loksnes palīdzību, un novieto ledusskapī līdz pasniegšanai.

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker