Sastāvdaļas
Zemeņu pildījumam
100 g zemeņu
50 g Dansukker želejas cukura “Multi”
3 g Dansukker vaniļas cukura
100 ml saldā krējuma
Ruletei
3 olas
170 g Dansukker Ekoloģiskā cukura
120 g kviešu miltu
10 g cepampulvera
3 g Dansukker Vaniļas cukura
50 ml piena
Dekorēšanai
2 g kaltētas lavandas
26 g Dansukker baltā cukura
Instrukcijas
Vispirms pagatavo zemeņu mērci pildījumam. Zemes sastrādā biezenī, uzkarsē un pievieno želejas cukuru. Katliņu noņem no plīts un pievieno vaniļas cukuru. Atdzesē.
Saldo krējumu saputo un iemaisa atdzisušajā zemeņu želejā. Novieto ledusskapī uz vismaz vienu stundu.
Cepeškrāsni noregulē uz 200°C. Olas ar cukuru sakuļ mīkstās putās. Miltus, cepampulveri un vaniļas cukuru samaisa un iecilā olu-cukura putās. Pievieno arī pienu un visu kārtīgi samaisa.
Mīklu izklāj uz cepešplāts, kas pārklāta ar cepampapīru 30x40 cm izmērā. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 5 minūtes.
Sagatavo lavandas un cukura maisījumu. Ar to pārkaisa jaunu cepampapīra loksni. Kad ruletes biskvīts gatavs, to izņem no cepeškrāsns un apgāž uz lavandas cukura. Ļauj atdzist un tikai pēc tam uzmanīgi noņem cepampapīru, uz kura rulete cepta. Pārklāj ar zemeņu mērci. Sarullē biskvītu, izmantojot apakšējo cepampapīra loksnes palīdzību, un novieto ledusskapī līdz pasniegšanai.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.