Zemeņu pīrāgs

Apmēram 10 porcijas

Atzīme (10 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Mīklai
240 g miltu
150 g mīksta sviesta vai margarīna
1 ola
100 g Dansukker baltā cukura
10 g Dansukker Vaniļas cukura
2 g sāls
25 g maltu mandeļu
100 g Šveices riekstu šokolādes

Pildījumam
300 ml skābā krējuma 25%
30 g Dansukker Pūdercukura
10 g Dansukker Vaniļas cukura

Dekorēšanai
250-500 g zemeņu
150 ml ūdens
¼ dl Dansukker baltā cukura
15 ml citrona sulas
2 plāksnītes želatīna

Instrukcijas

Mīklas sausās sastāvdaļas bļodā samaisa, pievieno olu, taukvielas, un sastrādā. Mīklu liek plastikāta maisiņā un atdzesē ledusskapī 1 stundu. Kad mīkla atdzisusi, to izveltnē un izklāj kūkas formas pamatni. No cepamā papīra izgriež kūkas formas pamatnes diametra lieluma apli un pārklāj ar to mīklas veidni. Tad pārklāj visu ar sausiem zirņiem vai pupām, lai cepoties kūka saglabātu savu formu. Cep 200°C temperatūrā apmēram 12 minūtes. Pupas un papīru izņem. Sasmalcina šokolādi, pārkaisa to vēl karstam cepumam. Šokolādei kūstot, izsmērē to pa visu kūkas virsmu un tad atstāj to atdzist.

Pildījuma sastāvdaļas samaisa un pārklāj kūku. Zemenes noskalo, sagriež šķēlītēs un pārklāj kūkas virspusi. Želatīna plāksnītes 5 minūtes mērcē lielā ūdens daudzumā. Ūdenim pievieno cukuru un citrona sulu, visu uzkarsē. No želatīna plāksnītēm izspiež lieko mitrumu un iemaisa siltajā ūdens šķīdumā. Ļauj mazliet atdzist un tad pārlej zemenēm.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Mandeļu kēkss ar greipfrūtu

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Dzēriens “Ziemas pasaka”

Ziemassvētku dzērieni

Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.

Braunija maisījums burciņā

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku sirsniņas

Ziemassvētku sirsniņas

Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.