Zemeņu kēksi ar putukrējumu

12 kēksi

Atzīme (11 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

240 g kviešu miltu
2 1/2 tējk. cepamā pulvera
150 ml kausēta margarīna
200 g Dansukker niedru cukura „Demerara”
3 olas
1 citrona sula un rīvēta miziņa
100 g sasmalcinātas baltās šokolādes
250 g (0,5 l) gabaliņos sagrieztas zemenes

Dekorēšanai
150 ml saldā krējuma
2 – 3 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
Zemenes

Instrukcijas

Miltos iemaisa cepamo pulveri, pievieno margarīnu, cukuru, olas, citronu sulu un miziņu. Visu maisa, līdz iegūst viendabīgu masu. Pievieno šokolādi un zemenes. Mīklu izliek kēksa formiņās vai kēksu pannā. Cep cepeškrāsns vidusdaļā 200 °C aptuveni 20 minūtes. Atdzesē. Saldo krējumu un vaniļas cukuru sakuļ stingrās putās, liek putukrējuma piciņas uz katra kēksa un dekorē ar zemenēm.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.