Sastāvdaļas
240 g kviešu miltu
2 1/2 tējk. cepamā pulvera
150 ml kausēta margarīna
200 g Dansukker niedru cukura „Demerara”
3 olas
1 citrona sula un rīvēta miziņa
100 g sasmalcinātas baltās šokolādes
250 g (0,5 l) gabaliņos sagrieztas zemenes
Dekorēšanai
150 ml saldā krējuma
2 – 3 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
Zemenes
Instrukcijas
Miltos iemaisa cepamo pulveri, pievieno margarīnu, cukuru, olas, citronu sulu un miziņu. Visu maisa, līdz iegūst viendabīgu masu. Pievieno šokolādi un zemenes. Mīklu izliek kēksa formiņās vai kēksu pannā. Cep cepeškrāsns vidusdaļā 200 °C aptuveni 20 minūtes. Atdzesē. Saldo krējumu un vaniļas cukuru sakuļ stingrās putās, liek putukrējuma piciņas uz katra kēksa un dekorē ar zemenēm.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.