Sastāvdaļas
240 g kviešu miltu
2 1/2 tējk. cepamā pulvera
150 ml kausēta margarīna
200 g Dansukker niedru cukura „Demerara”
3 olas
1 citrona sula un rīvēta miziņa
100 g sasmalcinātas baltās šokolādes
250 g (0,5 l) gabaliņos sagrieztas zemenes
Dekorēšanai
150 ml saldā krējuma
2 – 3 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
Zemenes
Instrukcijas
Miltos iemaisa cepamo pulveri, pievieno margarīnu, cukuru, olas, citronu sulu un miziņu. Visu maisa, līdz iegūst viendabīgu masu. Pievieno šokolādi un zemenes. Mīklu izliek kēksa formiņās vai kēksu pannā. Cep cepeškrāsns vidusdaļā 200 °C aptuveni 20 minūtes. Atdzesē. Saldo krējumu un vaniļas cukuru sakuļ stingrās putās, liek putukrējuma piciņas uz katra kēksa un dekorē ar zemenēm.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā. Tomēr iespējams, ka pārmaiņas pēc jūs vēlētos pamēģināt kaut ko pilnīgi jaunu un atšķirīgu. Varbūt tieši šogad jūs atklāsiet kādu jaunu, sev tīkamu gardumu.
Ziemassvētku cepumi
Ziemassvētkos galdā likt varam ne tikai piparkūkas! Klasiskie cepumi ar Ziemassvētku pieskaņu lieliski iederēsies, baudot kafijas pauzi Ziemassvētkos.
Ziemassvētku dzērieni
Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku sirsniņas
Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.