Želejas konfektes

15 gab.

40 min + 1 diena.

Atzīme (1 gab)

Sastāvdaļas

500 g ogu pēc izvēles (saldētas) vai 200 g sulas
190 g Dansukker Ievārījuma cukura
50 ml glikozes sīrupa 
100 ml ūdens
Eļļa formiņu ietaukošanai
Dansukker ekoloģiskais cukurs pārkaisīšanai

Instrukcijas

Ogas katliņā uzkarsē, bet nevāra. Kad ogas apšķīdušas, tās izberž caur sietu. 200 g ogu sulas lej tīrā katliņā, pievieno ievārījuma cukuru sīrupu un ūdeni. Vāra uz nelielas uguns, līdz masa sasniedz 120 °C temperatūru.

Silikona formiņas, piemēram ledus klucīšu gatavošanai, ietauko ar eļļu un ielej sulas masu. Atdzesē istabas temperatūrā 24 stundas. Gatavos kubiņus izber uz cukura kārtas, apviļā, lai tie nesaliptu, un uzglabā cieši noslēgtā traukā sausā vietā.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Pankūkas

Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.

Cepam ar citroniem un apelsīniem

Apelsīni un citroni saistās ar ziemu un ļoti labi noder konditorejas izstrādājumu gatavošanā. Citrusaugļi ir atsvaidzinoši, nedaudz skābeni un labi kombinējas ar citām garšām, piemēram, šokolādes un karameles garšu.

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ziemas izbraucieni

Šeit mēs esam apkopojuši receptes dažādiem gardumiem, kurus varēsiet ērti paņemt līdzi termosā vai mugursomā, kad dosieties izbraucienos. Atpūtas brīdī sasildieties ar gardu zupu vai karstu dzērienu, bet pie kafijas vai sulas piekodiet gardu našķi.