Želejas konfektes

15 gab.

PT40M

40 min + 1 diena.

Atzīme (77 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

500 g ogu pēc izvēles (saldētas) vai 200 g sulas
190 g Dansukker Ievārījuma cukura
50 ml glikozes sīrupa 
100 ml ūdens
Eļļa formiņu ietaukošanai
Dansukker ekoloģiskais cukurs pārkaisīšanai

Instrukcijas

Ogas katliņā uzkarsē, bet nevāra. Kad ogas apšķīdušas, tās izberž caur sietu. 200 g ogu sulas lej tīrā katliņā, pievieno ievārījuma cukuru sīrupu un ūdeni. Vāra uz nelielas uguns, līdz masa sasniedz 120 °C temperatūru.

Silikona formiņas, piemēram ledus klucīšu gatavošanai, ietauko ar eļļu un ielej sulas masu. Atdzesē istabas temperatūrā 24 stundas. Gatavos kubiņus izber uz cukura kārtas, apviļā, lai tie nesaliptu, un uzglabā cieši noslēgtā traukā sausā vietā.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.