Sastāvdaļas
500 g ogu pēc izvēles (saldētas) vai 200 g sulas
190 g Dansukker Ievārījuma cukura
50 ml glikozes sīrupa
100 ml ūdens
Eļļa formiņu ietaukošanai
Dansukker ekoloģiskais cukurs pārkaisīšanai
Instrukcijas
Ogas katliņā uzkarsē, bet nevāra. Kad ogas apšķīdušas, tās izberž caur sietu. 200 g ogu sulas lej tīrā katliņā, pievieno ievārījuma cukuru sīrupu un ūdeni. Vāra uz nelielas uguns, līdz masa sasniedz 120 °C temperatūru.
Silikona formiņas, piemēram ledus klucīšu gatavošanai, ietauko ar eļļu un ielej sulas masu. Atdzesē istabas temperatūrā 24 stundas. Gatavos kubiņus izber uz cukura kārtas, apviļā, lai tie nesaliptu, un uzglabā cieši noslēgtā traukā sausā vietā.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ziemassvētku deserti
Ziemas vidū apkārt virmo klementīnu un safrāna smarža. Šī smarža vēstī, ka uz zemes ir arī tādas vietas, kur nav tik tumšs un tik auksts, kā pie mums, ziemeļos.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.
Ziemassvētku dzērieni
Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.