Sastāvdaļas
Mīklai
600 ml silta ūdens
2 ēd. kar. eļļas
50 g rauga
2 ēd. kar. Dansukker baltā smalkā cukura
2 tējk. sāls
apmēram 1300 ml (apmēram 800 g) kviešu miltu
Pildījumam
100 g mīksta sviesta
100 ml sasmalcinātu pētersīļu
100 ml sasmalcinātu maurloku
2 tējk. žāvēta vai 3 zariņi svaiga sasmalcināta estragona
Instrukcijas
Ielej bļodā siltu ūdeni un piemaisa klāt eļļu. Ūdenī izšķīdina raugu. Pamazām pievieno cukuru, sāli un miltus. Samīca mīklu. Ļauj tai uzrūgt 40 minūtes.
Izņem mīklu no bļodas, pārkaisa galdu ar miltiem un samīca mīklu, līdz tā ir spoža un elastīga. Sadala mīklu sešās vienādās daļās. Izrullē visas daļu garenās plāksnēs (apmēram 30 cm).
Samaisa kopā visas pildījuma sastāvdaļas. Uz katras mīklas plāksnes uzklāj 1/6 pildījuma.
Saritina mīklas plāksnes ruļļos un liek ruļļus uz divām plātnēm, kas izklātas ar cepamo papīru. Atstāj pusstundu, lai uzbriest. Sakarsē krāsni līdz 250°C. Cep apmēram 15 minūtes, līdz batoni ir zeltaini brūni.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē
Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem
Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.