Zaļie batoni - Receptes

Zaļie batoni

6 gabali
Zaļie batoni
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

Mīklai
600 ml silta ūdens
2 ēd. kar. eļļas
50 g rauga
2 ēd. kar. Dansukker baltā smalkā cukura
2 tējk. sāls
apmēram 1300 ml (apmēram 800 g) kviešu miltu

Pildījumam
100 g mīksta sviesta
100 ml sasmalcinātu pētersīļu
100 ml sasmalcinātu maurloku
2 tējk. žāvēta vai 3 zariņi svaiga sasmalcināta estragona

Ielej bļodā siltu ūdeni un piemaisa klāt eļļu. Ūdenī izšķīdina raugu. Pamazām pievieno cukuru, sāli un miltus. Samīca mīklu. Ļauj tai uzrūgt 40 minūtes.

Izņem mīklu no bļodas, pārkaisa galdu ar miltiem un samīca mīklu, līdz tā ir spoža un elastīga. Sadala mīklu sešās vienādās daļās. Izrullē visas daļu garenās plāksnēs (apmēram 30 cm).

Samaisa kopā visas pildījuma sastāvdaļas. Uz katras mīklas plāksnes uzklāj 1/6 pildījuma.

Saritina mīklas plāksnes ruļļos un liek ruļļus uz divām plātnēm, kas izklātas ar cepamo papīru. Atstāj pusstundu, lai uzbriest. Sakarsē krāsni līdz 250°C. Cep apmēram 15 minūtes, līdz batoni ir zeltaini brūni.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

;