Zaļie batoni

6 gabali

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Mīklai
600 ml silta ūdens
2 ēd. kar. eļļas
50 g rauga
2 ēd. kar. Dansukker baltā smalkā cukura
2 tējk. sāls
apmēram 1300 ml (apmēram 800 g) kviešu miltu

Pildījumam
100 g mīksta sviesta
100 ml sasmalcinātu pētersīļu
100 ml sasmalcinātu maurloku
2 tējk. žāvēta vai 3 zariņi svaiga sasmalcināta estragona

Instrukcijas

Ielej bļodā siltu ūdeni un piemaisa klāt eļļu. Ūdenī izšķīdina raugu. Pamazām pievieno cukuru, sāli un miltus. Samīca mīklu. Ļauj tai uzrūgt 40 minūtes.

Izņem mīklu no bļodas, pārkaisa galdu ar miltiem un samīca mīklu, līdz tā ir spoža un elastīga. Sadala mīklu sešās vienādās daļās. Izrullē visas daļu garenās plāksnēs (apmēram 30 cm).

Samaisa kopā visas pildījuma sastāvdaļas. Uz katras mīklas plāksnes uzklāj 1/6 pildījuma.

Saritina mīklas plāksnes ruļļos un liek ruļļus uz divām plātnēm, kas izklātas ar cepamo papīru. Atstāj pusstundu, lai uzbriest. Sakarsē krāsni līdz 250°C. Cep apmēram 15 minūtes, līdz batoni ir zeltaini brūni.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.