Sastāvdaļas
150 g sviesta istabas temperatūrā
210 g Dansukker Dzidrā sīrupa
3 olas
50 ml saldā krējuma
0,7 cl konjaka (ja vēlas)
7,5 g dzeramās sodas
480 g kviešu miltu
0,5 citrona miziņa
Papildinājums pēc izvēles
2 g kardamona
Cepšanai
Kokosriekstu eļļa
Pārkaisīšanai
Dansukker pūdercukur
Instrukcijas
Sviestu un sīrupu sakuļ, pa vienai pievienojot olas. Kuļ līdz krējuma konsistencei, pēc vēlēšanās pievienojot konjaku. Iesijā cepamo pulveri un miltus, atstājot nedaudz miltu papildināšanai pēc nepieciešamības. Žagariņu mīklai jābūt mazliet pašķidrai, ne pārāk stingrai. Tā sastings vēlāk atdziestot ledusskapī. Pievieno citrona miziņu un kardamonu. Mīklu novieto ledusskapī uz vienu stundu. Atdzisušu mīklu izveltnē uz iemiltotas cepampapīra vai silikona loksnes – tas ļaus samazināt pārkaisāmo miltu daudzumu, kas padarītu žagariņus cietākus. Izveltnēto mīklu sagriež loksnītēs 7x3 cm. Katras loksnītes vidū veido izgriezumu un vienu galu izloka cauri izgriezumam.
Žagariņus vāra eļļā 180 °C divas minūtes no katras puses. Lieko eļļu nosusina uz papīra dvieļa un žagariņus pārkaisa ar pūdercukuru.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.