Žagariņi

Žagariņi

30-40 gab. 2 stundas
Žagariņi
Vērtējums: (1gab.)

Sastāvdaļas

  • 150 g sviesta istabas temperatūrā
  • 210 g Dansukker Dzidrā sīrupa
  • 3 olas
  • 50 ml saldā krējuma
  • 0,7 cl konjaka (ja vēlas)
  • 7,5 g dzeramās sodas
  • 480 g kviešu miltu
  • 0,5 citrona miziņa

Papildinājums pēc izvēles

  • 2 g kardamona

Cepšanai

  • Kokosriekstu eļļa

Pārkaisīšanai

  • Dansukker pūdercukurs

Sviestu un sīrupu sakuļ, pa vienai pievienojot olas. Kuļ līdz krējuma konsistencei, pēc vēlēšanās pievienojot konjaku. Iesijā cepamo pulveri un miltus, atstājot nedaudz miltu papildināšanai pēc nepieciešamības. Žagariņu mīklai jābūt mazliet pašķidrai, ne pārāk stingrai. Tā sastings vēlāk atdziestot ledusskapī. Pievieno citrona miziņu un kardamonu. Mīklu novieto ledusskapī uz vienu stundu. Atdzisušu mīklu izveltnē uz iemiltotas cepampapīra vai silikona loksnes – tas ļaus samazināt pārkaisāmo miltu daudzumu, kas padarītu žagariņus cietākus. Izveltnēto mīklu sagriež loksnītēs 7x3 cm. Katras loksnītes vidū veido izgriezumu un vienu galu izloka cauri izgriezumam.
Žagariņus vāra eļļā 180 °C divas minūtes no katras puses. Lieko eļļu nosusina uz papīra dvieļa un žagariņus pārkaisa ar pūdercukuru.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

;