Žagariņi

30-40 gab.

PT1H

2 stundas

Atzīme (11 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

150 g sviesta istabas temperatūrā
210 g Dansukker Dzidrā sīrupa
3 olas
50 ml saldā krējuma
0,7 cl konjaka (ja vēlas)
7,5 g dzeramās sodas
480 g kviešu miltu
0,5 citrona miziņa 

Papildinājums pēc izvēles
2 g kardamona

Cepšanai
Kokosriekstu eļļa

Pārkaisīšanai
Dansukker pūdercukur

Instrukcijas

Sviestu un sīrupu sakuļ, pa vienai pievienojot olas. Kuļ līdz krējuma konsistencei, pēc vēlēšanās pievienojot konjaku. Iesijā cepamo pulveri un miltus, atstājot nedaudz miltu papildināšanai pēc nepieciešamības. Žagariņu mīklai jābūt mazliet pašķidrai, ne pārāk stingrai. Tā sastings vēlāk atdziestot ledusskapī. Pievieno citrona miziņu un kardamonu. Mīklu novieto ledusskapī uz vienu stundu. Atdzisušu mīklu izveltnē uz iemiltotas cepampapīra vai silikona loksnes – tas ļaus samazināt pārkaisāmo miltu daudzumu, kas padarītu žagariņus cietākus. Izveltnēto mīklu sagriež loksnītēs 7x3 cm. Katras loksnītes vidū veido izgriezumu un vienu galu izloka cauri izgriezumam.
Žagariņus vāra eļļā 180 °C divas minūtes no katras puses. Lieko eļļu nosusina uz papīra dvieļa un žagariņus pārkaisa ar pūdercukuru.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.