Sastāvdaļas
150 g sviesta istabas temperatūrā
210 g Dansukker Dzidrā sīrupa
3 olas
50 ml saldā krējuma
0,7 cl konjaka (ja vēlas)
7,5 g dzeramās sodas
480 g kviešu miltu
0,5 citrona miziņa
Papildinājums pēc izvēles
2 g kardamona
Cepšanai
Kokosriekstu eļļa
Pārkaisīšanai
Dansukker pūdercukur
Instrukcijas
Sviestu un sīrupu sakuļ, pa vienai pievienojot olas. Kuļ līdz krējuma konsistencei, pēc vēlēšanās pievienojot konjaku. Iesijā cepamo pulveri un miltus, atstājot nedaudz miltu papildināšanai pēc nepieciešamības. Žagariņu mīklai jābūt mazliet pašķidrai, ne pārāk stingrai. Tā sastings vēlāk atdziestot ledusskapī. Pievieno citrona miziņu un kardamonu. Mīklu novieto ledusskapī uz vienu stundu. Atdzisušu mīklu izveltnē uz iemiltotas cepampapīra vai silikona loksnes – tas ļaus samazināt pārkaisāmo miltu daudzumu, kas padarītu žagariņus cietākus. Izveltnēto mīklu sagriež loksnītēs 7x3 cm. Katras loksnītes vidū veido izgriezumu un vienu galu izloka cauri izgriezumam.
Žagariņus vāra eļļā 180 °C divas minūtes no katras puses. Lieko eļļu nosusina uz papīra dvieļa un žagariņus pārkaisa ar pūdercukuru.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Ievārījumi un sīrupi
Savu ievārījumu un sīrupu pagatavošana ir vienkārša. Cukurs izceļ ogu un augļu garšu un ļauj uzglabāt ievārījumu droši un ilgi.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu.