Vītie cepumi - Receptes

Vītie cepumi

Apm. 20 gab.
Vītie cepumi
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

225 g nesālīta sviesta
225 g miltu
10 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
75 ml saldā krējuma

Pildījumam
200 g lazdu riekstu
150 g Dansukker Muscovado cukura
1 olas baltums
10 ml ūdens
15 g nesālīta sviesta istabas temperatūrā  

Sajauc sviestu, miltus un vaniļas cukuru rīvmaizei līdzīgā masā. Pievieno krējumu un ātri izmaisa, veidot mīklu. Ieliek mīksto mīklu plastmasas maisiņā un ievieto ledusskapī uz vismaz 2 stundām, vēlams, uz visu nakti.

Samaļ riekstus. Samaisa tos ar cukuru, olas baltumu un ūdeni viendabīgā masā. Pievieno sviestu. Uz pergamenta papīra izrullē mīklu kvadrātiņos apm. 20 x 20 cm lielumā. Pārklāj ar pildījumu. Izmantojot papīru, pārloka kvadrātiņus uz pusēm. Izgriež 1 cm biezas strēmeles. Savij tās pāris reizes un tad noliek uz paplātes, kas izklāta ar pergamenta papīru. Cep cepeškrāsns vidū 225°C apmēram 7 minūtes. Ļauj atdzist uz paplātes.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

;