Vītie cepumi

Apm. 20 gab.

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

225 g nesālīta sviesta
225 g miltu
10 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
75 ml saldā krējuma

Pildījumam
200 g lazdu riekstu
150 g Dansukker Muscovado cukura
1 olas baltums
10 ml ūdens
15 g nesālīta sviesta istabas temperatūrā  

Instrukcijas

Sajauc sviestu, miltus un vaniļas cukuru rīvmaizei līdzīgā masā. Pievieno krējumu un ātri izmaisa, veidot mīklu. Ieliek mīksto mīklu plastmasas maisiņā un ievieto ledusskapī uz vismaz 2 stundām, vēlams, uz visu nakti.

Samaļ riekstus. Samaisa tos ar cukuru, olas baltumu un ūdeni viendabīgā masā. Pievieno sviestu. Uz pergamenta papīra izrullē mīklu kvadrātiņos apm. 20 x 20 cm lielumā. Pārklāj ar pildījumu. Izmantojot papīru, pārloka kvadrātiņus uz pusēm. Izgriež 1 cm biezas strēmeles. Savij tās pāris reizes un tad noliek uz paplātes, kas izklāta ar pergamenta papīru. Cep cepeškrāsns vidū 225°C apmēram 7 minūtes. Ļauj atdzist uz paplātes.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Upeņu plātsmaize ar vaniļu

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Burvīgās avenes

Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.