Sastāvdaļas
225 g nesālīta sviesta
225 g miltu
10 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
75 ml saldā krējuma
Pildījumam
200 g lazdu riekstu
150 g Dansukker Muscovado cukura
1 olas baltums
10 ml ūdens
15 g nesālīta sviesta istabas temperatūrā
Instrukcijas
Sajauc sviestu, miltus un vaniļas cukuru rīvmaizei līdzīgā masā. Pievieno krējumu un ātri izmaisa, veidot mīklu. Ieliek mīksto mīklu plastmasas maisiņā un ievieto ledusskapī uz vismaz 2 stundām, vēlams, uz visu nakti.
Samaļ riekstus. Samaisa tos ar cukuru, olas baltumu un ūdeni viendabīgā masā. Pievieno sviestu. Uz pergamenta papīra izrullē mīklu kvadrātiņos apm. 20 x 20 cm lielumā. Pārklāj ar pildījumu. Izmantojot papīru, pārloka kvadrātiņus uz pusēm. Izgriež 1 cm biezas strēmeles. Savij tās pāris reizes un tad noliek uz paplātes, kas izklāta ar pergamenta papīru. Cep cepeškrāsns vidū 225°C apmēram 7 minūtes. Ļauj atdzist uz paplātes.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.