Vistas cepetis ar āboliem un plūmju čatniju

4 porcijām

Atzīme (2 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Cepetim
4 vidēji āboli
2 kg veselas vistas
6 zariņi timiāna
400 g kartupeļu
150 g sviesta
100 g Dansukker ekoloģiskā cukurbiešu cukura
8 anīsa zvaigznes
50 g ķiploku
20 g olīveļļas
sāls, pipari

Čatnijam
300 g plūmju
100 g sarkano sīpolu
100 g portvīna
50 g balzametiķa
100 g Dansukker ekoloģiskā cukurbiešu cukura
10 g sāls

Instrukcijas

Pagatavo timiāna sviestu cepetim. Ķiplokus nomizo un smalki sagriež. Uz pannas sakarsē olīveļļu un sviestu. Liek cepties ķiplokus kopā ar timiāna lapiņām, pievieno šķipsniņu sāls. Cep uz mazas uguns, līdz ķiploki paliek viegli zeltaini. Noņem no pannas un atdzesē.
Kad sviests atdzisis, to ar ēdamkaroti liek zem vistas ādas uz muguras, kā arī apslaka visu ārpusi. Vistu liek ieeļļotā cepamajā traukā pa vidu.

Ābolus sagriež uz pusēm, katrā ābola pusītē iespiež anīsa zvaigzni, apber ar cukuru un nedaudz sāli un liek apkārt cepetim.

Atsevišķā bļodā kartupeļus izmaisa ar olīveļļu, sāli un pipariem. Pievieno cepetim.
Cep līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 1,5 stundu.

Pagatavo čatniju. Sīpolus nomizo un smalki sagriež. Plūmes sagriež ceturtdaļās.
Katlā sakarsē olīveļļu, pievieno sīpolus un šķipsnu sāli. Kad sīpoli kļūst caurspīdīgi, pievieno cukuru un karamelizē tos. Pievieno plūmes un portvīnu. Novāra vīnu un ļauj sautēties uz lēnas uguns aptuveni 15 minūtes. Pievieno balzametiķi, sāli un piparus pēc garšas.

Gatavu cepeti pasniedz kopā ar siltu čatniju.

Recepte: Linda Brensone
Foto: Kristiana Sisejeva
Stils: Līva Kārkla-Upeniece

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Upeņu plātsmaize ar vaniļu

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Burvīgās avenes

Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.