Sastāvdaļas
Cepetim
4 vidēji āboli
2 kg veselas vistas
6 zariņi timiāna
400 g kartupeļu
150 g sviesta
100 g Dansukker ekoloģiskā cukurbiešu cukura
8 anīsa zvaigznes
50 g ķiploku
20 g olīveļļas
sāls, pipari
Čatnijam
300 g plūmju
100 g sarkano sīpolu
100 g portvīna
50 g balzametiķa
100 g Dansukker ekoloģiskā cukurbiešu cukura
10 g sāls
Instrukcijas
Pagatavo timiāna sviestu cepetim. Ķiplokus nomizo un smalki sagriež. Uz pannas sakarsē olīveļļu un sviestu. Liek cepties ķiplokus kopā ar timiāna lapiņām, pievieno šķipsniņu sāls. Cep uz mazas uguns, līdz ķiploki paliek viegli zeltaini. Noņem no pannas un atdzesē.
Kad sviests atdzisis, to ar ēdamkaroti liek zem vistas ādas uz muguras, kā arī apslaka visu ārpusi. Vistu liek ieeļļotā cepamajā traukā pa vidu.
Ābolus sagriež uz pusēm, katrā ābola pusītē iespiež anīsa zvaigzni, apber ar cukuru un nedaudz sāli un liek apkārt cepetim.
Atsevišķā bļodā kartupeļus izmaisa ar olīveļļu, sāli un pipariem. Pievieno cepetim.
Cep līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 1,5 stundu.
Pagatavo čatniju. Sīpolus nomizo un smalki sagriež. Plūmes sagriež ceturtdaļās.
Katlā sakarsē olīveļļu, pievieno sīpolus un šķipsnu sāli. Kad sīpoli kļūst caurspīdīgi, pievieno cukuru un karamelizē tos. Pievieno plūmes un portvīnu. Novāra vīnu un ļauj sautēties uz lēnas uguns aptuveni 15 minūtes. Pievieno balzametiķi, sāli un piparus pēc garšas.
Gatavu cepeti pasniedz kopā ar siltu čatniju.
Recepte: Linda Brensone
Foto: Kristiana Sisejeva
Stils: Līva Kārkla-Upeniece
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Brīnišķīgais zemeņu laiks
Vasara — brīnišķīgais zemeņu laiks! Pienācis laiks izmantot visas zemeņu sniegtās iespējas. Zemenes vari ēst arī tāpat, bet vari arī ļauties iedvesmai no mūsu receptēm, kurās zemenes ir sastāvdaļa. Ja nepagūsi izbaudīt brīnišķīgo zemeņu laiku, tās var ērti sasaldēt ziemai.

Vasaras deserti
Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.