Sastāvdaļas
Cepetim
4 vidēji āboli
2 kg veselas vistas
6 zariņi timiāna
400 g kartupeļu
150 g sviesta
100 g Dansukker ekoloģiskā cukurbiešu cukura
8 anīsa zvaigznes
50 g ķiploku
20 g olīveļļas
sāls, pipari
Čatnijam
300 g plūmju
100 g sarkano sīpolu
100 g portvīna
50 g balzametiķa
100 g Dansukker ekoloģiskā cukurbiešu cukura
10 g sāls
Instrukcijas
Pagatavo timiāna sviestu cepetim. Ķiplokus nomizo un smalki sagriež. Uz pannas sakarsē olīveļļu un sviestu. Liek cepties ķiplokus kopā ar timiāna lapiņām, pievieno šķipsniņu sāls. Cep uz mazas uguns, līdz ķiploki paliek viegli zeltaini. Noņem no pannas un atdzesē.
Kad sviests atdzisis, to ar ēdamkaroti liek zem vistas ādas uz muguras, kā arī apslaka visu ārpusi. Vistu liek ieeļļotā cepamajā traukā pa vidu.
Ābolus sagriež uz pusēm, katrā ābola pusītē iespiež anīsa zvaigzni, apber ar cukuru un nedaudz sāli un liek apkārt cepetim.
Atsevišķā bļodā kartupeļus izmaisa ar olīveļļu, sāli un pipariem. Pievieno cepetim.
Cep līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 1,5 stundu.
Pagatavo čatniju. Sīpolus nomizo un smalki sagriež. Plūmes sagriež ceturtdaļās.
Katlā sakarsē olīveļļu, pievieno sīpolus un šķipsnu sāli. Kad sīpoli kļūst caurspīdīgi, pievieno cukuru un karamelizē tos. Pievieno plūmes un portvīnu. Novāra vīnu un ļauj sautēties uz lēnas uguns aptuveni 15 minūtes. Pievieno balzametiķi, sāli un piparus pēc garšas.
Gatavu cepeti pasniedz kopā ar siltu čatniju.
Recepte: Linda Brensone
Foto: Kristiana Sisejeva
Stils: Līva Kārkla-Upeniece
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā. Tomēr iespējams, ka pārmaiņas pēc jūs vēlētos pamēģināt kaut ko pilnīgi jaunu un atšķirīgu. Varbūt tieši šogad jūs atklāsiet kādu jaunu, sev tīkamu gardumu.
Ziemassvētku cepumi
Ziemassvētkos galdā likt varam ne tikai piparkūkas! Klasiskie cepumi ar Ziemassvētku pieskaņu lieliski iederēsies, baudot kafijas pauzi Ziemassvētkos.
Ziemassvētku dzērieni
Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku sirsniņas
Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.