Vīnes cepumiņi

Vīnes cepumi jeb ievārījuma cepumi ar mājās gatavotu ievārījumu un glazūru lieliski piemēroti visām kafijas pauzēm. Ar pūdercukuru mīklā cepumi ir zīdaini un maigas struktūras.

45-50 gab.

PT1H15M
PT0M
Cepumi

75 minūtes

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Ievārījums
250 g ogu vai augļu pēc izvēles
125 g Dansukker ievārījuma cukura

Mīkla
270 g kviešu miltu
60 g Dansukker pūdercukura
200 g sviesta istabas temperatūrā

Glazūra
Dansukker pūdercukurs
ūdens

Instrukcijas

Ja tev nav jau gatava ievārījuma, ko izmantot, tad vispirms pagatavo to. Notīra un noskalo ogas un uzvāra tās kopā ar ievārījuma cukuru. Vāra 3-4 minūtes.

Nosmeļ putas. Lej tīrās, izkarsētās burkās. Cieši aizvāko un uzglabā ledusskapī.

Pagatavo mīklu cepumiem. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175°C. Visas mīklas sastāvdaļas sastrādā mīklā, ietin pārtikas plēvē un novieto ledusskapī uz apmēram 30 minūtēm.

Mīklu sarullē garenā rullī, viegli saplacina un visā garumā pa ruļļa vidu iespiež garenu iedobi. Ar karoti iedobē kārto ievārījumu. Cep cepeškrāsnī, līdz zeltains. Izņem un sagriež šķēlēs. Ļauj atdzist.

Pagatavo glazūru no pūdercukura un nedaudz ūdens, samaisot līdz vajadzīgajai konsistencei. Pārlej cepumiem un ļauj sastingt 10-15 minūtes.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Upeņu plātsmaize ar vaniļu

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Burvīgās avenes

Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.