Sastāvdaļas
Ievārījums
250 g ogu vai augļu pēc izvēles
125 g Dansukker ievārījuma cukura
Mīkla
270 g kviešu miltu
60 g Dansukker pūdercukura
200 g sviesta istabas temperatūrā
Glazūra
Dansukker pūdercukurs
ūdens
Instrukcijas
Ja tev nav jau gatava ievārījuma, ko izmantot, tad vispirms pagatavo to. Notīra un noskalo ogas un uzvāra tās kopā ar ievārījuma cukuru. Vāra 3-4 minūtes.
Nosmeļ putas. Lej tīrās, izkarsētās burkās. Cieši aizvāko un uzglabā ledusskapī.
Pagatavo mīklu cepumiem. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175°C. Visas mīklas sastāvdaļas sastrādā mīklā, ietin pārtikas plēvē un novieto ledusskapī uz apmēram 30 minūtēm.
Mīklu sarullē garenā rullī, viegli saplacina un visā garumā pa ruļļa vidu iespiež garenu iedobi. Ar karoti iedobē kārto ievārījumu. Cep cepeškrāsnī, līdz zeltains. Izņem un sagriež šķēlēs. Ļauj atdzist.
Pagatavo glazūru no pūdercukura un nedaudz ūdens, samaisot līdz vajadzīgajai konsistencei. Pārlej cepumiem un ļauj sastingt 10-15 minūtes.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.