Vīģu un ābolu marmelāde

Brīnišķīga piedeva pie ceptām siera bumbiņām vai zilā siera piparkūkām. Ievārījums, ko gatavot ziemas sezonā un baudīt svaigu. Ievārījuma cukurs ļauj samazināt pievienotā cukura daudzumu, saglabāt ievārījumu ilgāk svaigu un izcelt pašu ogu un augļu garšu.

1 burciņa

PT40M
PT0M
Ievārījumi un marmel

40 minūtes

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

80 g žāvētu vīģu
300 g ābolu (apmēram 4 āboli)
45 ml citronu sulas
150 g Dansukker Ievārījuma cukura
75 ml zviedru punša (liķiera) vai portvīna

Instrukcijas

Vīģes izmērcē aukstā ūdenī 10 minūtes.

Ābolus nomizo un sagriež kubiņos un apvāra kopā ar citronu sulu apmēram 10 minūtes.

Vīģes sagriež mazos gabaliņos un pievieno āboliem. Pievieno arī ievārījuma cukuru un vāra vēl 4–5 minūtes. Nosmeļ putas un pievieno punšu.

Marmelādi viegli sablenderē un lej siltās, sterilizētās burciņās. Noslēdz un uzglabā vēsumā.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.