Vīģu marmelāde ar muscovado cukuru

Vidusjūras garša burciņā! Pasniedz šo marmelādi ar brie sieru un vaigiem valriekstiem. Dansukker ievārījuma cukurs ļaus samazināt pievienotā cukura daudzumu un izcelt pašu augļu spilgto garšu. Mmmmm, cik gardi!

2 litri

PT25M

30 minūtes

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

800 g žāvētu vīģu
400 ml ūdens
400 g Dansukker tumšā Muscovado cukura
320 g Dansukker ievārījuma cukura

Instrukcijas

Vīģes pārlej ar aukstu ūdeni un atstāj uz 10 minūtēm. Tad sagriež mazos gabaliņos un kopā ar ūdeni, muscovado un ievārījuma cukuru katliņā vāra 3-4 minūtes.

Verdošu ievārījumu lej izmazgātās, tīrās burciņās, aizvāko ar novārītiem vāciņiem un uzglabā vēsumā.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.