Vienkāršais zemeņu deserts

Vienkāršais zemeņu deserts
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

500 g zemeņu
1 laims
1 citrons
75 g Dansukker niedru cukura „Demerara”
25 ml smalki sakapātu piparmētru
150 ml saldā krējuma
5 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
100 ml skāba krējuma
1 liels šokolādes batoniņš ar vafeli


Dekorēšanai
Piparmētru lapas

Zemenes nomazgā, nogriež kātiņus, sagriež mazos gabaliņos. Laimu rūpīgi nomazgā un norīvē miziņu uz smalkas rīves. Izspiež sulu no laima un no citrona. Uzmanīgi iemaisa zemenes marinādē un liek ledusskapī uz 1 stundu. Saldo krējumu ar vaniļas cukuru puto, līdz veidojas mīkstas putu galotnītes. Skābo krējumu maisa, līdz tas iegūst viendabīgu konsistenci, un pievieno putukrējumam. Šokolādes un vafeļu batoniņu sagriež smalkos gabaliņos. Glāzēs kārtām liek zemenes, putukrējumu un batoniņu.

Šo recepti sastādīja

Dansukker