Vienkāršais zemeņu deserts

Zemenes ar laima sulu, krējuma krēms un pāri pārkaisīti šokolādes kraukšķi. Kas par lutināšanu vasaras viducī! :-)

Atzīme (8 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

500 g zemeņu
1 laims
1 citrons
75 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
25 ml smalki sakapātu piparmētru
150 ml saldā krējuma
5 g  vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
100 ml skāba krējuma
1 liels šokolādes batoniņš ar vafeļu kraukšķiem


Dekorēšanai
Piparmētru lapas

Instrukcijas

Zemenes nomazgā, nogriež kātiņus, sagriež mazos gabaliņos. Laimu rūpīgi nomazgā un norīvē miziņu uz smalkas rīves. Izspiež sulu no laima un no citrona. Uzmanīgi iemaisa zemenes marinādē un liek ledusskapī uz vienu stundu.

Saldo krējumu ar vaniļas cukuru puto, līdz veidojas mīkstas putu galotnītes. Skābo krējumu maisa, līdz tas iegūst viendabīgu konsistenci, un pievieno putukrējumam. Šokolādes-vafeļu batoniņu sagriež smalkos gabaliņos. Glāzēs kārtām liek zemenes, putukrējumu un batoniņu.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.