Vienkāršais zemeņu deserts

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

500 g zemeņu
1 laims
1 citrons
75 g Dansukker niedru cukura „Demerara”
25 ml smalki sakapātu piparmētru
150 ml saldā krējuma
5 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
100 ml skāba krējuma
1 liels šokolādes batoniņš ar vafeli


Dekorēšanai
Piparmētru lapas

Instrukcijas

Zemenes nomazgā, nogriež kātiņus, sagriež mazos gabaliņos. Laimu rūpīgi nomazgā un norīvē miziņu uz smalkas rīves. Izspiež sulu no laima un no citrona. Uzmanīgi iemaisa zemenes marinādē un liek ledusskapī uz 1 stundu. Saldo krējumu ar vaniļas cukuru puto, līdz veidojas mīkstas putu galotnītes. Skābo krējumu maisa, līdz tas iegūst viendabīgu konsistenci, un pievieno putukrējumam. Šokolādes un vafeļu batoniņu sagriež smalkos gabaliņos. Glāzēs kārtām liek zemenes, putukrējumu un batoniņu.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Lieldienu saldumi

Šeit atradīsi gan konditorejas izstrādājumus, konfektes un desertus priecīgai Lieldienu svinēšanai.

Cepam ar citroniem un apelsīniem

Apelsīni un citroni saistās ar ziemu un ļoti labi noder konditorejas izstrādājumu gatavošanā.

Pankūkas

Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Mūsu kaprīzajā, ziemeļnieciskajā klimata joslā karstie dzērieni ir cieņā visos gadalaikos. Taču visaugstāk tos novērtē rudenī, kad kļūst vēsāks, un ziemā, kad vajag kaut ko siltu, lai sasildītos pēc slēpošanas izpriecām.

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot?