Sastāvdaļas
500 g zemeņu
1 laims
1 citrons
75 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
25 ml smalki sakapātu piparmētru
150 ml saldā krējuma
5 g vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
100 ml skāba krējuma
1 liels šokolādes batoniņš ar vafeļu kraukšķiem
Dekorēšanai
Piparmētru lapas
Instrukcijas
Zemenes nomazgā, nogriež kātiņus, sagriež mazos gabaliņos. Laimu rūpīgi nomazgā un norīvē miziņu uz smalkas rīves. Izspiež sulu no laima un no citrona. Uzmanīgi iemaisa zemenes marinādē un liek ledusskapī uz vienu stundu.
Saldo krējumu ar vaniļas cukuru puto, līdz veidojas mīkstas putu galotnītes. Skābo krējumu maisa, līdz tas iegūst viendabīgu konsistenci, un pievieno putukrējumam. Šokolādes-vafeļu batoniņu sagriež smalkos gabaliņos. Glāzēs kārtām liek zemenes, putukrējumu un batoniņu.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.

Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Ziemassvētku cepumi
Ziemassvētkos galdā likt varam ne tikai piparkūkas! Klasiskie cepumi ar Ziemassvētku pieskaņu lieliski iederēsies, baudot kafijas pauzi Ziemassvētkos.

Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku deserti
Ziemas vidū apkārt virmo klementīnu un safrāna smarža. Šī smarža vēstī, ka uz zemes ir arī tādas vietas, kur nav tik tumšs un tik auksts, kā pie mums, ziemeļos.

Ziemassvētku dzērieni
Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.