Vienkāršais ķirbju ievārījums

Kad Halovīns pagājis, izmanto izgrebto ķirbja mīkstumu, pagatavojot brīnišķīgu ievārījumu! Dansukker Ievārījuma cukurs ļauj samazināt pievienotā cukura daudzumu, vienlaikus saglabājot augļu dabisko garšu un nodrošinot ilgstošu uzglabāšanu. Ievārījums jāvāra pavisam neilgi, gatavu pildot tīrās, izkarsētās burciņās un aizvākojot ar novārītiem, vēlams, jauniem vāciņiem.

apm. 2 kg

PT25M

20 minūtes

Atzīme (174 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

1 kg notīrīta ķirbja mīkstuma
300 ml ūdens
1 kg Dansukker Ievārījuma cukura
Sula un norīvēta miziņa no viena citrona
25 g sarīvēta vai smalki sakapāta svaiga ingvera

Instrukcijas

Ķirbja mīkstumu sagriež gabalos un sarīvē uz rupjās rīves. Liek katliņā, pievieno pavisam nedaudz ūdens, lai ievārījums nepieg, pirms tam nav izdalījusies ķirbja sula, nosedz ar vāku un vāra uz lēnas uguns apmēram 10 minūtes. Pieliek atlikušās sastāvdaļas un vāra vēl trīs minūtes. Nosmeļ putas. Lej karstās, tīrās burkās un aizvāko. Uzglabā vēsumā.

Pusi no ķirbju masas var aizstāt ar smalki sagrieztiem āboliem.

Ingveru var aizstāt ar 1 ēdamkaroti vaniļas cukura.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.