Vienkāršais ķirbju ievārījums
Kad Halovīns pagājis, izmanto izgrebto ķirbja mīkstumu, pagatavojot brīnišķīgu ievārījumu! Dansukker Ievārījuma cukurs ļauj samazināt pievienotā cukura daudzumu, vienlaikus saglabājot augļu dabisko garšu un nodrošinot ilgstošu uzglabāšanu. Ievārījums jāvāra pavisam neilgi, gatavu pildot tīrās, izkarsētās burciņās un aizvākojot ar novārītiem, vēlams, jauniem vāciņiem.
Sastāvdaļas
1 kg notīrīta ķirbja mīkstuma
300 ml ūdens
1 kg Dansukker Ievārījuma cukura
Sula un norīvēta miziņa no viena citrona
25 g sarīvēta vai smalki sakapāta svaiga ingvera
Instrukcijas
Ķirbja mīkstumu sagriež gabalos un sarīvē uz rupjās rīves. Liek katliņā, pievieno pavisam nedaudz ūdens, lai ievārījums nepieg, pirms tam nav izdalījusies ķirbja sula, nosedz ar vāku un vāra uz lēnas uguns apmēram 10 minūtes. Pieliek atlikušās sastāvdaļas un vāra vēl trīs minūtes. Nosmeļ putas. Lej karstās, tīrās burkās un aizvāko. Uzglabā vēsumā.
Pusi no ķirbju masas var aizstāt ar smalki sagrieztiem āboliem.
Ingveru var aizstāt ar 1 ēdamkaroti vaniļas cukura.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā. Bumbieru tarte ar kazas sieru vai ābolu pildījums virtuļiem ir tikai pāris no plašās recepšu kolekcijas, ko piedāvājam jūsu uzmanībai.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.