Vēžveidīgo risotto

2 personam

Atzīme (3 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

100 g kapātu zaļo sparģeļu
170 g krabju nūjiņu
200 g notīrītu garneļu
2 smalki sakapātas šalotes
25 g sviesta
200 g tvaicētu rīsu
500 ml ūdens
2 ēd. kar. dārzeņu buljona
200 ml baltvīna
200 g rīvēta Vesterbotenas siera (var aizstāt ar citu cieto sieru)
1 ķiploka daiviņa
1 tējk. Dansukker Farīna cukura
25 g smalki sagrieztu diļļu
6 sagriezti kokteiļtomāti

Mērcei
100 g liesa krējuma
2 ēd. kar. tomātu mērces
2–3 tējk. Dansukker pūdercukura

Instrukcijas

Traukā sajauc mērces sastāvdaļas un ievieto ledusskapī līdz pasniegšanai.

Ieliek sparģeļu gabaliņus sālītā, vārītā ūdenī. Nolej ūdeni. Nolej ūdeni no krabju nūjiņām. Katliņā karsē sīpolus un sviestu. Pievieno rīsus un apmaisot vāra. Pievieno vīnu un vāra tik ilgi, līdz vīns ievārās rīsos. Sajauc ūdeni ar buljonu. Pielej 100–200 ml buljona un apmaisot vāra. Kad buljons izvārījies, pievieno vēl. Turpina, līdz viss buljons ir ievārījies. Apmaisa risotto, lai nepiedeg pie katliņa dibena. Pievieno sieru un ķiploku un kārtīgi samaisa. Pievieno sparģeļus, vēžveidīgos un dilles.

 

Garnē ar tomātu šķēlītēm. Pasniedz uzreiz pēc pagatavošanas.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.