Vēžveidīgo risotto

2 personam

Atzīme (1 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

100 g kapātu zaļo sparģeļu
170 g krabju nūjiņu
200 g notīrītu garneļu
2 smalki sakapātas šalotes
25 g sviesta
200 g tvaicētu rīsu
500 ml ūdens
2 ēd. kar. dārzeņu buljona
200 ml baltvīna
200 g rīvēta Vesterbotenas siera (var aizstāt ar citu cieto sieru)
1 ķiploka daiviņa
1 tējk. Dansukker Farīna cukura
25 g smalki sagrieztu diļļu
6 sagriezti kokteiļtomāti

Mērcei
100 g liesa krējuma
2 ēd. kar. tomātu mērces
2–3 tējk. Dansukker pūdercukura

Instrukcijas

Traukā sajauc mērces sastāvdaļas un ievieto ledusskapī līdz pasniegšanai.

Ieliek sparģeļu gabaliņus sālītā, vārītā ūdenī. Nolej ūdeni. Nolej ūdeni no krabju nūjiņām. Katliņā karsē sīpolus un sviestu. Pievieno rīsus un apmaisot vāra. Pievieno vīnu un vāra tik ilgi, līdz vīns ievārās rīsos. Sajauc ūdeni ar buljonu. Pielej 100–200 ml buljona un apmaisot vāra. Kad buljons izvārījies, pievieno vēl. Turpina, līdz viss buljons ir ievārījies. Apmaisa risotto, lai nepiedeg pie katliņa dibena. Pievieno sieru un ķiploku un kārtīgi samaisa. Pievieno sparģeļus, vēžveidīgos un dilles.

 

Garnē ar tomātu šķēlītēm. Pasniedz uzreiz pēc pagatavošanas.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu limonāde

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Zemeņu kūka

Brīnišķīgais zemeņu laiks

Vasara — brīnišķīgais zemeņu laiks! Pienācis laiks izmantot visas zemeņu sniegtās iespējas. Zemenes vari ēst arī tāpat, bet vari arī ļauties iedvesmai no mūsu receptēm, kurās zemenes ir sastāvdaļa. Ja nepagūsi izbaudīt brīnišķīgo zemeņu laiku, tās var ērti sasaldēt ziemai.

 Vasaras deserti

Vasaras deserti

Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Rabarberu marmelāde ar punšu

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Plūškoka saldējums

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.