Vēja kūkas

25–30 gab. 1 stunda
"Petit choux" ir neliels, ar putukrējumu pildīts franču konditorejas izstrādājums. Gaumīgs našķis pēcpusdienas kafijas pauzēm. "Petit choux" garšu var dažādot, izmantojot mājās gatavotu smiltsērkšķu ievārījumu vai dažādus krēmus.
Vēja kūkas
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • 5 olas
  • 1 šķipsniņa sāls
  • 125 ml ūdens
  • 125 ml piena
  • 1 ēdamkar. Dansukker baltā cukurbiešu cukura
  • 125 g sviesta
  • 150 g kviešu miltu
  • Dansukker baltās cukura pērlītes

Dekorēšanai

Cepeškrāsni noregulē uz 200 °C. Olas ar sāli sakuļ. Ūdeni, pienu, cukuru un sviestu uz mazas uguns uzkarsē. Katliņu noņem no plīts un iesijā miltus. Ar koka karoti samaisa un atkal turpina karsēt uz mazas uguns. Karsējot maisa, līdz mīkla sāk atdalīties no katliņa malām un kļūst spīdīga. Mīklu pārliek bļodā un pakāpeniski iemaisa tajā sakulto olu. Ja mīkla šķiet par šķidru, tad visu olas maisījumu var neizmantot. Mīklai jābūt tādā konsistencē, lai to varētu izspiest cauri dekorēšanas tūtiņai.

Mīklu liek dekorēšanas tūtiņā vai biezākā plastikāta maisiņā, cieši noslēdz galu, lai mīkla neizplūst ārā, tad nogriež tūtiņas uzgali un uz cepešpannas, kas apklāta ar cepampapīru, veido tornīšus apmēram 3 cm diametrā. Pārkaisa ar cukura pērlītēm un cep cepeškrāsnī 17-20 minūtes, līdz maizītes ir zeltaini brūnas. Tad cepeškrāsni izslēdz, ar koka lāpstiņas vai vairākkārt salocītas drānas palīdzību krāsns durtiņās izveido spraudziņu un atstāj, lai maizītes mazliet padziest un liekais mitrums iztvaiko (apmēram 5 minūtes). Izņem no krāsns un atdzesē.

Katrai maizītei nogriež “cepurīti”. Saldo krējumu saputo, samaisa ar biezpienu un iepilda kūciņās. Papildina ar smiltsērkšķu ievārījumu. Vēja kūkas vislabāk garšo svaigas!

Šo recepti sastādīja

Dansukker