Vēja kūkas

"Petit choux" ir neliels, ar putukrējumu pildīts franču konditorejas izstrādājums. Gaumīgs našķis pēcpusdienas kafijas pauzēm. "Petit choux" garšu var dažādot, izmantojot mājās gatavotu smiltsērkšķu ievārījumu vai dažādus krēmus.

25–30 gab.

PT55M

1 stunda

Atzīme (6 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

5 olas
1 šķipsniņa sāls
125 ml ūdens
125 ml piena
1 ēdamkar. Dansukker baltā cukurbiešu cukura
125 g sviesta
150 g kviešu miltu
Dansukker baltās cukura pērlītes

Dekorēšanai
Putukrējums
Biezpiens
Smiltsērkšķu ievārījums

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 200 °C. Olas ar sāli sakuļ. Ūdeni, pienu, cukuru un sviestu uz mazas uguns uzkarsē. Katliņu noņem no plīts un iesijā miltus. Ar koka karoti samaisa un atkal turpina karsēt uz mazas uguns. Karsējot maisa, līdz mīkla sāk atdalīties no katliņa malām un kļūst spīdīga. Mīklu pārliek bļodā un pakāpeniski iemaisa tajā sakulto olu. Ja mīkla šķiet par šķidru, tad visu olas maisījumu var neizmantot. Mīklai jābūt tādā konsistencē, lai to varētu izspiest cauri dekorēšanas tūtiņai.

Mīklu liek dekorēšanas tūtiņā vai biezākā plastikāta maisiņā, cieši noslēdz galu, lai mīkla neizplūst ārā, tad nogriež tūtiņas uzgali un uz cepešpannas, kas apklāta ar cepampapīru, veido tornīšus apmēram 3 cm diametrā. Pārkaisa ar cukura pērlītēm un cep cepeškrāsnī 17-20 minūtes, līdz maizītes ir zeltaini brūnas. Tad cepeškrāsni izslēdz, ar koka lāpstiņas vai vairākkārt salocītas drānas palīdzību krāsns durtiņās izveido spraudziņu un atstāj, lai maizītes mazliet padziest un liekais mitrums iztvaiko (apmēram 5 minūtes). Izņem no krāsns un atdzesē.

Katrai maizītei nogriež “cepurīti”. Saldo krējumu saputo, samaisa ar biezpienu un iepilda kūciņās. Papildina ar smiltsērkšķu ievārījumu. Vēja kūkas vislabāk garšo svaigas!

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Upeņu plātsmaize ar vaniļu

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Burvīgās avenes

Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.