Sastāvdaļas
5 olas
1 šķipsniņa sāls
125 ml ūdens
125 ml piena
1 ēdamkar. Dansukker baltā cukurbiešu cukura
125 g sviesta
150 g kviešu miltu
Dansukker baltās cukura pērlītes
Dekorēšanai
Putukrējums
Biezpiens
Smiltsērkšķu ievārījums
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 200 °C. Olas ar sāli sakuļ. Ūdeni, pienu, cukuru un sviestu uz mazas uguns uzkarsē. Katliņu noņem no plīts un iesijā miltus. Ar koka karoti samaisa un atkal turpina karsēt uz mazas uguns. Karsējot maisa, līdz mīkla sāk atdalīties no katliņa malām un kļūst spīdīga. Mīklu pārliek bļodā un pakāpeniski iemaisa tajā sakulto olu. Ja mīkla šķiet par šķidru, tad visu olas maisījumu var neizmantot. Mīklai jābūt tādā konsistencē, lai to varētu izspiest cauri dekorēšanas tūtiņai.
Mīklu liek dekorēšanas tūtiņā vai biezākā plastikāta maisiņā, cieši noslēdz galu, lai mīkla neizplūst ārā, tad nogriež tūtiņas uzgali un uz cepešpannas, kas apklāta ar cepampapīru, veido tornīšus apmēram 3 cm diametrā. Pārkaisa ar cukura pērlītēm un cep cepeškrāsnī 17-20 minūtes, līdz maizītes ir zeltaini brūnas. Tad cepeškrāsni izslēdz, ar koka lāpstiņas vai vairākkārt salocītas drānas palīdzību krāsns durtiņās izveido spraudziņu un atstāj, lai maizītes mazliet padziest un liekais mitrums iztvaiko (apmēram 5 minūtes). Izņem no krāsns un atdzesē.
Katrai maizītei nogriež “cepurīti”. Saldo krējumu saputo, samaisa ar biezpienu un iepilda kūciņās. Papildina ar smiltsērkšķu ievārījumu. Vēja kūkas vislabāk garšo svaigas!
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.