Vēja kūkas

"Petit choux" ir neliels, ar putukrējumu pildīts franču konditorejas izstrādājums. Gaumīgs našķis pēcpusdienas kafijas pauzēm. "Petit choux" garšu var dažādot, izmantojot mājās gatavotu smiltsērkšķu ievārījumu vai dažādus krēmus.

25–30 gab.

1 stunda

Atzīme (6 gab)

Sastāvdaļas

5 olas
1 šķipsniņa sāls
125 ml ūdens
125 ml piena
1 ēdamkar. Dansukker baltā cukurbiešu cukura
125 g sviesta
150 g kviešu miltu
Dansukker baltās cukura pērlītes

Dekorēšanai
Putukrējums
Biezpiens
Smiltsērkšķu ievārījums

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 200 °C. Olas ar sāli sakuļ. Ūdeni, pienu, cukuru un sviestu uz mazas uguns uzkarsē. Katliņu noņem no plīts un iesijā miltus. Ar koka karoti samaisa un atkal turpina karsēt uz mazas uguns. Karsējot maisa, līdz mīkla sāk atdalīties no katliņa malām un kļūst spīdīga. Mīklu pārliek bļodā un pakāpeniski iemaisa tajā sakulto olu. Ja mīkla šķiet par šķidru, tad visu olas maisījumu var neizmantot. Mīklai jābūt tādā konsistencē, lai to varētu izspiest cauri dekorēšanas tūtiņai.

Mīklu liek dekorēšanas tūtiņā vai biezākā plastikāta maisiņā, cieši noslēdz galu, lai mīkla neizplūst ārā, tad nogriež tūtiņas uzgali un uz cepešpannas, kas apklāta ar cepampapīru, veido tornīšus apmēram 3 cm diametrā. Pārkaisa ar cukura pērlītēm un cep cepeškrāsnī 17-20 minūtes, līdz maizītes ir zeltaini brūnas. Tad cepeškrāsni izslēdz, ar koka lāpstiņas vai vairākkārt salocītas drānas palīdzību krāsns durtiņās izveido spraudziņu un atstāj, lai maizītes mazliet padziest un liekais mitrums iztvaiko (apmēram 5 minūtes). Izņem no krāsns un atdzesē.

Katrai maizītei nogriež “cepurīti”. Saldo krējumu saputo, samaisa ar biezpienu un iepilda kūciņās. Papildina ar smiltsērkšķu ievārījumu. Vēja kūkas vislabāk garšo svaigas!

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Lieldienu šokolādes krēms Rocky Road

Lieldienu saldumi

Šeit atradīsi gan konditorejas izstrādājumus, konfektes un desertus priecīgai Lieldienu svinēšanai.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.

Chococoffee

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Pankūkas ar ābolu mērci un citronu krēmu

Pankūkas

Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.

Apelsīnu marmelāde

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Šokolādes kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.