Vēja kūkas

"Petit choux" ir neliels, ar putukrējumu pildīts franču konditorejas izstrādājums. Gaumīgs našķis pēcpusdienas kafijas pauzēm. "Petit choux" garšu var dažādot, izmantojot mājās gatavotu smiltsērkšķu ievārījumu vai dažādus krēmus.

25–30 gab.

PT55M

1 stunda

Atzīme (6 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

5 olas
1 šķipsniņa sāls
125 ml ūdens
125 ml piena
1 ēdamkar. Dansukker baltā cukurbiešu cukura
125 g sviesta
150 g kviešu miltu
Dansukker baltās cukura pērlītes

Dekorēšanai
Putukrējums
Biezpiens
Smiltsērkšķu ievārījums

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 200 °C. Olas ar sāli sakuļ. Ūdeni, pienu, cukuru un sviestu uz mazas uguns uzkarsē. Katliņu noņem no plīts un iesijā miltus. Ar koka karoti samaisa un atkal turpina karsēt uz mazas uguns. Karsējot maisa, līdz mīkla sāk atdalīties no katliņa malām un kļūst spīdīga. Mīklu pārliek bļodā un pakāpeniski iemaisa tajā sakulto olu. Ja mīkla šķiet par šķidru, tad visu olas maisījumu var neizmantot. Mīklai jābūt tādā konsistencē, lai to varētu izspiest cauri dekorēšanas tūtiņai.

Mīklu liek dekorēšanas tūtiņā vai biezākā plastikāta maisiņā, cieši noslēdz galu, lai mīkla neizplūst ārā, tad nogriež tūtiņas uzgali un uz cepešpannas, kas apklāta ar cepampapīru, veido tornīšus apmēram 3 cm diametrā. Pārkaisa ar cukura pērlītēm un cep cepeškrāsnī 17-20 minūtes, līdz maizītes ir zeltaini brūnas. Tad cepeškrāsni izslēdz, ar koka lāpstiņas vai vairākkārt salocītas drānas palīdzību krāsns durtiņās izveido spraudziņu un atstāj, lai maizītes mazliet padziest un liekais mitrums iztvaiko (apmēram 5 minūtes). Izņem no krāsns un atdzesē.

Katrai maizītei nogriež “cepurīti”. Saldo krējumu saputo, samaisa ar biezpienu un iepilda kūciņās. Papildina ar smiltsērkšķu ievārījumu. Vēja kūkas vislabāk garšo svaigas!

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Mandeļu kūka ar rabarberiem

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Saldējums uz kociņa

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Vasaras kūka

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem

Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Plūškoka kolins un Rabarberu sours

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.