Sastāvdaļas
Mīklai
150 ml ūdens
75 g sviesta vai margarīna
90 g kviešu miltu
2 olas
25 g mandeļu pārslu
Pildījumam
2 olu dzeltenumi
200 ml krējuma, trekna vai liesāka pēc izvēles
45 g Dansukker pūdercukura
5 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
200 ml trekna saldā krējuma
500 g ogu, piem. jāņogu, aveņu un/vai melleņu
Dekorēšanai
Dansukker pūdercukurs
Instrukcijas
Katliņā liek ūdeni un sviestu vai margarīnu, uzvāra. Pievieno miltus un enerģiski maisa, līdz masa sāk atdalīties no katliņa malām. Liek atdzist. Pa vienai iemaisa olas. Uz cepamā papīra uzzīmē apli 20 cm diametrā. Ar karoti vai tūtiņu maisījumu izvieto gar apļa malām, veidojot gredzenu. Cep krāsns vidusdaļā 200°C apm. 35 minūtes. Pirmo 20 minūšu laikā nedrīkst virināt cepešplīts durtiņas. Izņem ārā un liek uz režģa atdzist. Olu dzeltenumus, krējumu un pūdercukuru samaisa katliņā un vāra vienu minūti, nepārtraukti maisot. Liek malā atdzist. Saldo krējumu ar vaniļas cukuru puto, līdz veidojas mīkstas putu galotnītes. Iecilā ogas putukrējumā. Izceptajam gredzenam nogriež augšpusi. Apakšējo daļu pārsmērē ar pildījumu, tam virsū liek ogas ar putukrējumu. Tad liek gredzena virspusi visam pāri un pārkaisa ar pūdercukuru. Pasniedz nekavējoties.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu burvība
Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.