Sastāvdaļas
Mīklai
150 ml ūdens
75 g sviesta vai margarīna
90 g kviešu miltu
2 olas
25 g mandeļu pārslu
Pildījumam
2 olu dzeltenumi
200 ml krējuma, trekna vai liesāka pēc izvēles
45 g Dansukker pūdercukura
5 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
200 ml trekna saldā krējuma
500 g ogu, piem. jāņogu, aveņu un/vai melleņu
Dekorēšanai
Dansukker pūdercukurs
Instrukcijas
Katliņā liek ūdeni un sviestu vai margarīnu, uzvāra. Pievieno miltus un enerģiski maisa, līdz masa sāk atdalīties no katliņa malām. Liek atdzist. Pa vienai iemaisa olas. Uz cepamā papīra uzzīmē apli 20 cm diametrā. Ar karoti vai tūtiņu maisījumu izvieto gar apļa malām, veidojot gredzenu. Cep krāsns vidusdaļā 200°C apm. 35 minūtes. Pirmo 20 minūšu laikā nedrīkst virināt cepešplīts durtiņas. Izņem ārā un liek uz režģa atdzist. Olu dzeltenumus, krējumu un pūdercukuru samaisa katliņā un vāra vienu minūti, nepārtraukti maisot. Liek malā atdzist. Saldo krējumu ar vaniļas cukuru puto, līdz veidojas mīkstas putu galotnītes. Iecilā ogas putukrējumā. Izceptajam gredzenam nogriež augšpusi. Apakšējo daļu pārsmērē ar pildījumu, tam virsū liek ogas ar putukrējumu. Tad liek gredzena virspusi visam pāri un pārkaisa ar pūdercukuru. Pasniedz nekavējoties.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.