Sastāvdaļas
Mīklai
150 ml ūdens
75 g sviesta vai margarīna
90 g kviešu miltu
2 olas
25 g mandeļu pārslu
Pildījumam
2 olu dzeltenumi
200 ml krējuma, trekna vai liesāka pēc izvēles
45 g Dansukker pūdercukura
5 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
200 ml trekna saldā krējuma
500 g ogu, piem. jāņogu, aveņu un/vai melleņu
Dekorēšanai
Dansukker pūdercukurs
Instrukcijas
Katliņā liek ūdeni un sviestu vai margarīnu, uzvāra. Pievieno miltus un enerģiski maisa, līdz masa sāk atdalīties no katliņa malām. Liek atdzist. Pa vienai iemaisa olas. Uz cepamā papīra uzzīmē apli 20 cm diametrā. Ar karoti vai tūtiņu maisījumu izvieto gar apļa malām, veidojot gredzenu. Cep krāsns vidusdaļā 200°C apm. 35 minūtes. Pirmo 20 minūšu laikā nedrīkst virināt cepešplīts durtiņas. Izņem ārā un liek uz režģa atdzist. Olu dzeltenumus, krējumu un pūdercukuru samaisa katliņā un vāra vienu minūti, nepārtraukti maisot. Liek malā atdzist. Saldo krējumu ar vaniļas cukuru puto, līdz veidojas mīkstas putu galotnītes. Iecilā ogas putukrējumā. Izceptajam gredzenam nogriež augšpusi. Apakšējo daļu pārsmērē ar pildījumu, tam virsū liek ogas ar putukrējumu. Tad liek gredzena virspusi visam pāri un pārkaisa ar pūdercukuru. Pasniedz nekavējoties.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē
Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem
Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.